Διαβατός Ημαθίας

"Χαρίζουν" χρέη έως 200 ευρώ σε μικροοφειλέτες;


«Στο απυρόβλητο» θέλει τώρα να αφήσει τουλάχιστον 500.000 φορολογουμένους που έχουν μηδαμινά χρέη στην εφορία αλλά δεν μπορούν να τα πληρώσουν...

Μπροστά στις αντιδράσεις για την εξαίρεση των συνεπών οφειλετών από τη νέα ρύθμιση, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, να περιλάβει σε 

πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, διατάξεις για τον χαρακτηρισμό ως «ανεπίδεκτων προς είσπραξη» για τις πολύ μικρές οφειλές ύψους 200 ευρώ ανά οφειλέτη.

Με βάση με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του υπουργείου, περίπου μισό εκατομμύριο από τους συνολικά 2,6 εκατ. οφειλέτες, χρωστούν έως 200 ή 300 ευρώ ο καθένας και –αν τελικώς η διάταξη πάρει «σάρκα και οστά»- οι οφειλές αυτές θα μπουν στο «ράφι» και δεν θα τις αναζητήσει η εφορία προς είσπραξη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τα χρέη αυτά δεν «χαρίζονται». Αν χαρακτηριστούν ως «ανεπίδεκτα είσπραξης», το δημόσιο απλώς στρέφεται στην αναζήτηση άλλων οφειλετών, για τους οποίους θα ασκήσει αναγκαστικά μέτρα για να εισπράξει όσα και όπως μπορέσει, από τα χρήματα που του οφείλονται (κατασχέσεις, ειδοποιήσεις σε εγγυητές και συγγενείς κλπ).

"Στο συρτάρι" όμως θα μείνουν περίπου τα 40-45 από τα 56,5 δισ., για να μπορέσει ο φοροεισπρακτικός να εστιάσει στα παλαιά χρέη που μπορούν να εισπραχθούν αλλά και στα νέα χρέη, τη στιγμή που δημιουργούνται και πριν γιγαντωθούν.

Πηγή: protothema.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Χριστούγεννα: Στολίζεις το δέντρο και το σπίτι; Πάρε ιδέες!

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;