Διαβατός Ημαθίας

Σαρρής: Η Ρωσία δεν μπορεί να μας βοηθήσει με δάνειο

«Η Ρωσία δεν μπορεί να μας βοηθήσει με δάνειο γιατί θα αυξανόταν το δημόσιο χρέος. Έχουν δημιουργηθεί ομάδες εργασίας και εξετάζουμε διάφορα πράγματα, αλλά δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν.
Μπορούν να πουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, ή ότι υπάρχουν πιθανότητες βοήθεια». Αυτή τη δήλωση έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος παραμένει στη Μόσχα.

Ο κ. Σαρρής δήλωσε ότι «υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία, αν και το κλίμα επηρεάστηκε από την απόφαση για κούρεμα. Πολλοί ρώσοι επιχειρηματίες ένιωσαν ότι προδόθηκαν».

Επιτέθηκε δε στην Ε.Ε χαρακτηρίζοντας την «υποκριτική», επειδή «αντιδρά για την προσπάθεια εξεύρεσης βοήθειας από την Ρωσία όταν οι εταίροι μας, δεν βοηθούν. Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα των επαφών με τους ρώσους θα είναι θετικό και θα καλύψει μέρος των αναγκών μας για να χρειαστεί η εξεύρεση μικρότερου ποσού από αυτό που αναζητούμε. Ο χρόνος πιέζει αλλά πρέπει να καταλήξουμε σήμερα».

Πάντως οι εξελίξεις λαμβάνουν αιφνίδια τροπή με την πρόθεση της Ρωσίας να συμμετάσχει στη λύση – πακέτο για την Κύπρο, μετά την επίσημη δήλωση Μεντβέντεφ, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ότι “το Eurogroup θα πρέπει να συμπεριλάβει τη Ρωσία σε  μια λύση – πακέτο για την Κύπρο”. Κατά τον τρόπο αυτόν η ρωσική πλευρά πραγματοποιεί μια επίσημη παρέμβαση και δηλώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει θεσμικά σε μια λύση, δείχνοντας ότι και είναι διατεθειμένη να βοηθήσει, αλλά και ότι το ζήτημα της Κύπρου την αφορά.

πηγή
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!