Διαβατός Ημαθίας

Ο Nick Cave τραγουδά για την Ελλάδα της κρίσης. Βίντεο

Ο Nick Cave τραγουδά για την Ελλάδα της κρίσης, για την Ελλάδα που οι νέοι της κλαίνε από τα δακρυγόνα, για τον Δία, για τα περιστέρια που φορούν αντισφυξιογόνες μάσκες στο λίκνο της Δημοκρατίας.

Ο Cave, γνωστός για την αγάπη που έχει στην Ελλάδα, δημιούργησε ένα μουσικό κομμάτι, που έχει στοιχεία αρχαίας τραγωδίας: Τραγούδι, σαν απαγγελία και ο χορός να πλαισιώνει. Ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Αθήνα της κρίσης και των κοινωνικών αναταραχών.
Δύο κεραυνοί ήρθαν στο δωμάτιο μου, δώρο από τον Δία» ... «Ο Δίας γελάει, είναι από τα δακρυγόνα, με ρωτάει πώς είμαι, του λέω Δία μη ρωτάς»... «Οι κεραυνοί μου είναι χαρά που μου έδωσε ο Δίας, και στο λίκνο της Δημοκρατίας ακόμα και τα περιστέρια φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες»
"Στην Αθήνα η νεολαία κλαίει από τα δακρυγόνα, αλλά εγώ μαυρίζω στην πισίνα του ξενοδοχείου μου»... «Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν, τους βλέπω τα βράδια να κοιμούνται και κλαίνε ακατάπαυστα, όχι από τα δακρυγόνα… αλλά γιατί είμαστε χαμένοι πια…»
Το νέο του τραγούδι τιτλοφορείται " Lightning Bolts"... πηγη

 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Οι συνεργάτες του site Διαβατός προμηθεύτηκαν σήμερα τα λουλούδια τους από «Τα παιδιά της άνοιξης» ...

Βούλα Πατουλίδου: Ευχαριστίες για τα όσα προσέφερε με την δίμηνη παρουσία του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Γ.Αβέρωφ»