Διαβατός Ημαθίας

Μας τα πέρνουν απο παντού, θα λειτουργήσουν και τα διόδια στο Αιγίνιο

Πρεμιέρα της νέας πολιτικής διοδίων που επιτάσσει το σχέδιο ανάτασης των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης, κάνει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (την κοινοπραξία απαρτίζουν οι Hochtief, Vinci, Άκτωρ, J&P Άβαξ, Αθηνά,

ΑΕΓΕΚ), βάζοντας σε εφαρμογή του όρους της σύμβασης για αύξηση 33% στα διόδια που είχαν παγώσει από τον Ιανουάριο του 2011, με απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Εν μέσω κρίσης και των μεγάλων προβλημάτων στα έργα, η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου αρνήθηκε να δώσει το πράσινο φως για ανατιμήσεις, επωμιζόμενη όμως το κόστος της αδράνειας του νέου σταθμού διοδίων (Αιγίνιο) που προβλεπόταν στην σύμβαση του έργου.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική, που έχει εγκρίνει το υπουργείο Ανάπτυξης και εκτός απροόπτου θα ανακοινωθεί σήμερα, προβλέπει την λειτουργία του σταθμού στο Κλειδί (Αιγίνιο) και σημαντικές μειώσεις στα διόδια της Λεπτοκαρυάς, των Μαλγάρων και του Πυργετού. Το σχέδιο θα «σερβιριστεί» με εκπτωτικά πακέτα που θα επιβραβεύουν τους συχνούς χρήστες, παρέχοντας έκπτωση έως και 40% σε όσους κάνουν μία έως δύο διελεύσεις την ημέρα. Μειωμένες θα είναι οι τιμές για όλους τους χρήστες εφόσον πραγματοποιούν πάνω από 11 διελεύσεις το μήνα.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό που θα ισχύσει κατά πάσα πιθανότητα από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου προβλέπεται η λειτουργία ενός νέου σταθμού διοδίων στο νομό Πιερίας, το Κλειδί (Αιγίνιο), με κόστος 2,20 ευρώ.
Με τη λειτουργία του Κλειδιού θα μειωθεί το κόστος διέλευσης στη Λεπτοκαρυά, το οποίο από 3,10 ευρώ θα υποχωρήσει στα 2 ευρώ, καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός χρέωνε για μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση. Αντίστοιχη μείωση θα υπάρξει και στο σταθμό των Μαλγάρων, τον οποίο συνεκμεταλλεύεται τα Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με την Εγνατία Οδό, όπου από 2,40 ευρώ τα διόδια θα πέσουν στο 1,20 ευρώ. Μέρος των εσόδων από τα συγκεκριμένα διόδια κάλυπτε το κόστος για τον κλειστό σταθμό στο Κλειδί.
Με τα νέα τιμολόγια, η κυβέρνηση επιδιώκει να λανσάρει ανώδυνα το νέο σταθμό διοδίων στο νομό Πιερίας και οι εργολάβοι να εφαρμόσουν την αύξηση κατά 33% που εκκρεμούσε από τον Ιανουάριο του 2011 αλλά δεν εφαρμόστηκε λόγω της κρίσης αλλά και των προβλημάτων που είχαν ανακύψει με τα έργα.
πηγή: Protothema.gr, pliroforiodotis.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ