Διαβατός Ημαθίας

Προπομπός νέου κόμματος η «Ελλήνων Πρωτοβουλία»

Τον σχηματισμό μιας νέας πολιτικής κίνησης, που θα «κινείται» ιδεολογικά και πολιτικά στα... δεξιά της ΝΔ, προωθούν τα στελέχη που αποχώρησαν σχετικά πρόσφατα από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. 

Πρόκειται για πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που είχαν επιλέξει να ακολουθήσουν τον κ. Π. Καμμένο, αλλά αποχώρησαν επειδή διαφώνησαν με το «φλερτ» των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το νέο εγχείρημα, που θα έχει τον τίτλο «Ελλήνων Πρωτοβουλία», ανακοινώθηκε ουσιαστικά χθες και ήδη σχεδιάζονται οι πρώτες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν, αρχικά στο πλαίσιο ενός forum ιδεών και στη συνέχεια ως πολιτική κίνηση - κόμμα, το οποίο θα συσταθεί το αργότερο σε δύο μήνες, όπως υποστηρίζουν στελέχη που αποτελούν τον «πυρήνα» της όλης προσπάθειας.
Μέλη αυτής της νέας κίνησης είναι ήδη οι πρώην βουλευτές της ΝΔ Χρ. Ζώης, Ι. Κουράκος, Μιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης, αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Σταυρογιάννης. Επίσης, την προσπάθεια υποστηρίζει δυναμικά ο κ. Ι. Μανώλης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια συνεργασίας με εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής επιστήμης, της επικοινωνίας, άλλα και του συνδικαλιστικοί κινήματος.
Χρ. Ζώης
Χρ. Ζώης
Σε ό,τι αφορά το πρόσωπο που θα λάβει να ηγηθεί του νέου κόμματος, όλοι είναι μέχρι στιγμής επιφυλακτικοί και σημειώνουν ότι αρχικά το forum θα λειτουργήσει ως ομάδα και στη συνέχεια, εφόσον προκηρυχθούν εκλογές, τότε είναι πιθανόν να επιλεγεί ως ηγέτης ένα πρόσωπο που σήμερα βρίσκεται εκτός πολιτικής.
Μιχ. Γιαννάκης
Μιχ. Γιαννάκης
Ο Κ. Μαρκόπουλος πάντως, αν και συνομιλεί με όλα τα στελέχη που στηρίζουν το εγχείρημα αυτό, δεν έχει εκδηλώσει μέχρι στιγμής τις προθέσεις του. Πολιτικοί του φίλοι σημειώνουν ότι δεν θα αργήσει να ενταχθεί στη συγκεκριμένη πολιτική κίνηση, αν και διευκρινίζουν ότι πάγια θέση του είναι πως αυτήν την ώρα δεν χρειάζονται νέα κόμματα στην Ελλάδα, άλλα νέες ιδέες. Ο ίδιος ο πρώην υπουργός διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους με ορισμένους βουλευτές της ΝΔ και είναι βέβαιον ότι θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα προτού ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις.

πηγή: Έθνος
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;