Διαβατός Ημαθίας

Ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές

Να καταθέσει νόμο για να επιτρέπεται το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου προτίθεται η κυβέρνηση, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους του λιανεμπορίου, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε τις απόψεις των φορέων για το άνοιγμα τις Κυριακές.
Όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση «στην προσπάθεια να καταπολεμήσει λουκέτα και ανεργία, κατέθεσε πρόταση για πιο σύγχρονη λειτουργία αγοράς, στο πλαίσιο του νέου αγορανομικού κώδικα που ετοιμάζεται». Το νομοσχέδιο προωθείται άμεσα και όπως είπε ο κ.Σκορδάς «συζητήσαμε με τους φορείς, θα συζητήσουμε με τα κόμματα και μετά θα έρθει ο νομος στη Βουλή».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εμπλεκόμενα μέρη πρότειναν μια συμβιβαστική λύση να ισχύσει μια δοκιμαστική περίοδος εφαρμογής του μέτρου, πιθανώς έως τον Οκτώβριο, η οποία όμως απορρίφθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης. Στην κυβέρνηση επικαλούνται στοιχεία του ΟΟΣΑ που δείχνουν πως όπου εφαρμόστηκε το μέτρο υπήρξε αύξηση της απασχόλησης κατά 1,5-4% και πτώση τιμών. Σε τέτοια περίπτωση, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 8.000-20.000 νέες θέσεις εργασίας στο λιανεμπόριο.
πηγή: Πρώτο Θέμα
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;

Βέροια: Ατύχημα με μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙΑΣ

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..