Διαβατός Ημαθίας

Ετοιμάζουμε Σπετσοφάι πολυτελείας !

Σπετσοφάι, πεντανόστιμη ζωγραφιά - εξαιρετικά γευστική και τα λόγια περιττά.

Υλικά:
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 2 μελιτζάνες
  • 4 ντομάτες
  • 200 γραμ. λουκάνικα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες μακρόστενες λωρίδες και τις βάζουμε να ξεπικρίσουν σε νερό, περίπου μια ώρα.
  • Βάζουμε λίγο νερό να βράσει, βουτάμε μέσα τις ντομάτες για μισό λεπτό, τις αποφλοιώνουμε και τις κόβουμε στα 4.
  • Σε καυτό λάδι, σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, και μετά τις πιπεριές, κομμένες στα 4.
  • Σε ένα ταψί, βάζουμε κάτω τις μελιτζάνες, από πάνω τις πιπεριές, μετά τις ντομάτες, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μετά βάζουμε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες.
  • Ψήνουμε στους 200 για περίπου 20 λεπτά.
  • Συνοδεύστε το με φρυγανισμένο ψωμί.
Έτοιμο το φανταστικό σπετσοφάι μας, τόσο νόστιμο που θα μας ξετρελάνει.
Καλή σας όρεξη!

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη