Διαβατός Ημαθίας

Πένες με πράσο: Ο πιο λαχταριστός τρόπος να απολαύσετε το υγιεινό αυτό λαχανικό..(συνταγή)

Το πιάτο αυτό είναι υγιεινό, ετοιμάζεται εύκολα και είναι πεντανόστιμο. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τις πένες με ένα άλλο ζυμαρικό. Επιπλέον, είναι ένας έξυπνος τρόπος να μάθουν να τρώνε το πράσο και τα παιδιά. Το πράσο είναι πλούσιο σε κάλιο και σίδηρο, ενώ αποτελεί και πηγή των βιταμινών Α και C.

Υλικά για 4-5 άτομα
  • 500 γρ. πένες
  • 5 πράσα
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξινομυζήθρα
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Daily shops:


Εκτέλεση

1. Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Όταν είναι έτοιμες (al dente), τις βγάζετε και τις σουρώνετε.

2. Καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν.

3. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα σβήνετε με το κρασί. Ρίχνετε το σχοινόπρασο, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μαλακώσουν.

4. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και όπως το μείγμα είναι ζεστό, προσθέτετε την ξινομυζήθρα και το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.

5. Ρίχνετε πάνω στις πένες το μείγμα με τα πράσα και σερβίρετε αμέσως.

Καλή όρεξη! 

πηγή: imommy. gr 



Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...