Διαβατός Ημαθίας

Κεμπάπ που ξετρελαίνει από τα χεράκια της γιαγιάς...

Υπέροχο κεμπάπ, αφράτο να μοσχοβολά, αρέσει σε όλους η καταπληκτική γεύση του, ας το κάνουμε στο φούρνο, στο σπίτι με τα δικά μας υλικά.

Πάμε να το ετοιμάσουμε

Υλικά :
  • Μισό κιλό κιμάς αρνίσιος
  • Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας σουμάκ
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 πιπεριά
  • 4 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση :
  • Κόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, με το λάδι.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει αφράτος ο κιμάς.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει.
  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200, και σε ένα ταψί με λαδόκολλα πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ.
  • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
  • Έτοιμα τα λαχταριστά, αφράτα, πεντανόστιμα κεμπάπ μας.
  • Σερβίρουμε με πίτες κομμένες, πατάτες τηγανιτές και ντομάτα με ανακατεμένο κρεμμύδι με μαϊντανό.

Είναι σίγουρο ότι θα το λατρέψετε.
Καλή σας όρεξη! 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ