Διαβατός Ημαθίας

Κιμά ρολό με αυγά και κασέρι - Συνταγή

Κιμά ρολό με αυγά και τυρί στο φούρνο και να μοσχοβολά το σπίτι. 
Ένα καταπληκτικό γεύμα που θα αρέσει σίγουρα σε όλους.
Πάμε να το ετοιμάσουμε.

Υλικά :

1 κιλό κιμά
2 λουβιά σκόρδο
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
Μαϊντανό
3 αυγά
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο
3 φέτες ψωμί ψίχα

Για την γέμιση :

2 αυγά
100 γρ. κασέρι

Εκτέλεση :

Στο μούλτι με το λάδι κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να γίνουν αλοιφή, μετά ρίχνουμε και τις ντομάτες να κοπούν μικρά κομματάκια.
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο να τραβήξει περίπου μισή ώρα.


Βράζουμε τα 2 αυγά για 10 λεπτά περίπου, κόβουμε το κασέρι σε μπαστουνάκια.
Απλώνουμε τον κιμά, βάζουμε τα αυγά και το τυρί στη μέση και τυλίγουμε τον κιμά γύρω από τα αυγά σε ρολό. Βάζουμε το ρολό στο κέντρο του ταψιού και βρέχοντας τα χέρια με νερό το στρώνουμε να γίνει λείο και να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο.
Βάζουμε γύρω του πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό και λάδι.
Ψήνουμε στους 160 για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.

***Αν θέλουμε αντί για κασέρι βάζουμε φέτα ή ότι άλλο τυρί μας αρέσει.

Έτοιμο το υπέροχο ρολό μας, και μόνο η όψη του, όταν το κόβεις με το λιωμένο τυρί και το αυγό, θα σας τρελάνει.
Καλή σας όρεξη!


πηγή: photo vid screenshot 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..