Διαβατός Ημαθίας

Μαρμελάδα κυδώνι συνταγή της γιαγιάς μας !

Μαρμελάδα κυδώνι, σπιτική, αλειμμένη στο ψωμί, καταπληκτική για το πρωινό μας, αλλά γλυκαίνει και τα απογεύματά μας.

Τεράστια ποικιλία σε είδη ταξιδιού και δερμάτινα είδη.

Ας την ετοιμάσουμε.

Υλικά:
  • 5 κυδώνια
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • 1 και μισό ποτήρι νερό
  • 3 και μισή φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
  • Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, και τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό.
  • Βάζουμε σε τούλι, φλούδες και καρδιές από το καθάρισμα, τα δένουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
  • Βράζουμε για 20 λεπτά από όταν πάρει βράση.
  • Σβήνουμε, βγάζουμε το τούλι και το πετάμε, όπως είναι ζεστά, πολτοποιούμε με την ράβδο στην κατσαρόλα τα κυδώνια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την βανίλια, ανακατεύουμε και το βράζουμε περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Όσο βράζει η μαρμελάδα και καραμελώνει η ζάχαρη, θα ροδίσει και το χρώμα της, και στο τέλος θα έχει ένα απαλό κόκκινο χρώμα και μια παχιά στρώση.

Έτοιμη η μαρμελάδα μας, εξαιρετική σε γεύση. Καλώς να γλυκαθείτε! 
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...