Διαβατός Ημαθίας

Πρασοσπανακοτυρόπιτα σπιτική – Ζεστή, τραγανή και λαχταριστή!

Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα είχα κέφι να ασχοληθώ με τα πρώτης ποιότητας ελληνικά χόρτα και λαχανικά, αυτά που χαρακτηρίζουν ως κορυφαία τη ντόπια ελληνική κουζίνα μας.
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από μια λαχταριστή και νόστιμη χορτόπιτα σπιτική, με βάση το πράσο και το σπανάκι; 
Μόλις βγήκε καυτή, καυτή η αγαπημένη μας πίτα!

Ένα φύλλο απίθανο, ξεροψημένο και τραγανό από έξω!


Πρασοσπανακοτυρόπιτα σπιτική. Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά για την πίτα:
750 γρ. αλεύρι για πίτες ή για όλες τις χρήσεις
330 γρ. σόδα αναψυκτικό
120 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
50 γρ. ελαιόλαδο
Έξτρα ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μία πετσέτα ή το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Όσο πιο πολύ ξεκουράζεται το ζυμάρι μας, τόσο το καλύτερο.
Κάνουμε 10 μικρές μπάλες και ανοίγουμε τα φύλλα μας.
Στρώνουμε τα 5 φύλλα κάτω, στη μέση βάζουμε τη γέμιση και από πάνω τα άλλα 5 φύλλα.
Ενδιάμεσα σε κάθε φύλλο δεν ξεχνάμε να βάλουμε λίγο λαδάκι.
Χαράσσουμε την πίτα και από πάνω προσθέτουμε λίγο λαδάκι και νεράκι.

Για τη γέμιση:
500 γρ. σπανάκι
2 ξερά κρεμμύδια
Λίγα φρέσκα κρεμμύδια
3 μεγάλα πράσα μόνο τα άσπρα
Λίγος άνηθος
Λίγος μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
300γρ. τυρί φέτα


Εκτέλεση:
Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κρεμμύδια μας, προσθέτουμε το καθαρισμένο σπανάκι μας, τα μυρωδικά και τέλος τα μπαχαρικά.


Μόλις κρυώσει η γέμισή μας, προσθέτουμε και τη φέτα τυρί σε μικρά κομμάτια.


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας και το τελευταίο 10λεπτο στην κάτω αντίσταση, για να ψηθεί καλά και από κάτω.

Καλή σας επιτυχία!

Πηγή:  Έμβολος

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.