Διαβατός Ημαθίας

Πανεύκολο νηστίσιμο κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι

Παρακάτω θα δείτε μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ με ταχίνι και πορτοκάλι, μια ιδανική και εύκολη λύση για να φτιάξετε ένα διαφορετικό νηστίσιμο κέικ.

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ (30γρ.)
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ταχίνι απλό (ή με κακάο ή με πορτοκάλι)
350 ml χυμός πορτοκάλι (από 3 πορτοκάλια περίπου)
Το ξύσμα από τα πορτοκάλια (ή και λιγότερο ξύσμα)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º Κελσίου. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ (25 εκ. διάμ.). Ανακατεύουμε σε μπολ με έναν αβγοδάρτη το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό πορτοκάλι και το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160º Κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. (Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο στα 15 λεπτά, γιατί γενικά τα κέικ με ταχίνι κάνουν τραγανή κρούστα και ψήνονται εύκολα). Αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για λίγα λεπτά, να κρυώσει, και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...