Διαβατός Ημαθίας

Μια συνταγή φούρνου που θα γλύφεις τα δάχτυλά σου !!!


Μελιτζάνες στο φούρνο – Θα ενθουσιαστείτε με αυτή την συνταγή!


Υλικά:

Για τις μελιτζάνες:

3 μελιτζάνες
χοντρό αλάτι
50 γρ ελαιόλαδο
1 κτγ πάπρικα γλυκιά
Για τον κιμά

400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
Λίγο μαϊντανό
1 1/2 κτγ αλάτι
2 κτσ ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα

400 γρ ντομάτα κονκασέ
1 1/2 κτγ αλάτι
3 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1/2 κτγ ρίγανη
1 κτσ ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα

Ελαιόλαδο + αλάτι
Ταψί 36 εκ.


Εκτέλεση:

  • Κόβουμε αρχικά στην μέση και έπειτα σε ισόπαχες λωρίδες 3 μελιτζάνες.
  • Αλατίζουμε με χονδρό αλάτι πολύ καλά σε όλες τις πλευρές από τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 1 ώρα να μαλακώσουν.
  • Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Γυρνάμε σε στρόγγυλη φορά τις λωρίδες από τις μελιτζάνες και τις πιάνουμε με οδοντογλυφίδα για να μπορούν να σταθούν.
  • Έτσι θα μοιάζουν με σχήμα λουλουδιού.
  • Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί 36 εκ. την μία δίπλα στην άλλη.
  • Αλατίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες.
  • Ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα μέσα στο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και τις αλείφουμε πολύ καλά σε όλες τις πλευρές.
  • Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε ένα κομμένο μέτριο κρεμμύδι , 2 σκελίδες σκόρδου και 2 κτσ ελαιόλαδου.
  • Τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στον μοσχαρίσιο τον κιμά και προσθέτουμε το αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κενά που υπάρχουν στις μελιτζάνες με τον μοσχαρίσιο τον κιμά.
  • Κόβουμε 3 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές και τις βάζουμε στην μέση του ταψιού.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι στις πιπεριές.
  • Σε 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ρίχνουμε αλάτι , ρίγανη και 1 κτσ ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε και την ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε όλο το ταψί.
  • Σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 170 c.
  • Οι Μελιτζάνες οι λαδερές με κιμά σε σχήμα λουλουδιού είναι έτοιμες να στολίσουν το τραπέζι σας!

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη