Μια συνταγή φούρνου που θα γλύφεις τα δάχτυλά σου !!!
Υλικά:
Για τις μελιτζάνες:
3 μελιτζάνες
χοντρό αλάτι
50 γρ ελαιόλαδο
1 κτγ πάπρικα γλυκιά
Για τον κιμά
400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
Λίγο μαϊντανό
1 1/2 κτγ αλάτι
2 κτσ ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
400 γρ ντομάτα κονκασέ
1 1/2 κτγ αλάτι
3 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
1/2 κτγ ρίγανη
1 κτσ ελαιόλαδο
Για το πασπάλισμα
Ελαιόλαδο + αλάτι
Ταψί 36 εκ.
Εκτέλεση:
- Κόβουμε αρχικά στην μέση και έπειτα σε ισόπαχες λωρίδες 3 μελιτζάνες.
- Αλατίζουμε με χονδρό αλάτι πολύ καλά σε όλες τις πλευρές από τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 1 ώρα να μαλακώσουν.
- Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
- Γυρνάμε σε στρόγγυλη φορά τις λωρίδες από τις μελιτζάνες και τις πιάνουμε με οδοντογλυφίδα για να μπορούν να σταθούν.
- Έτσι θα μοιάζουν με σχήμα λουλουδιού.
- Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί 36 εκ. την μία δίπλα στην άλλη.
- Αλατίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες.
- Ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα μέσα στο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και τις αλείφουμε πολύ καλά σε όλες τις πλευρές.
- Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε ένα κομμένο μέτριο κρεμμύδι , 2 σκελίδες σκόρδου και 2 κτσ ελαιόλαδου.
- Τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στον μοσχαρίσιο τον κιμά και προσθέτουμε το αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κενά που υπάρχουν στις μελιτζάνες με τον μοσχαρίσιο τον κιμά.
- Κόβουμε 3 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές και τις βάζουμε στην μέση του ταψιού.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι στις πιπεριές.
- Σε 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ρίχνουμε αλάτι , ρίγανη και 1 κτσ ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε και την ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε όλο το ταψί.
- Σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 170 c.
- Οι Μελιτζάνες οι λαδερές με κιμά σε σχήμα λουλουδιού είναι έτοιμες να στολίσουν το τραπέζι σας!
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »