Διαβατός Ημαθίας

Με τι να πληρώσει ο κόσμος; Σε 7.1 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο

Σε 7,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,6 δισ. ευρώ ήταν φόροι, διαμορφώθηκαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, κατά τη διάρκεια του 2020, όπως προκύπτει από τα τελικά στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Κι αυτό, μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός φορολογούμενων «κέρδισε» την αναστολή πληρωμής διάφορων φορολογικών υποχρεώσεων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων χρεών (παλαιά και νέα) ενισχύθηκε σε 108,1 δισ. ευρώ στα τέλη Δεκεμβρίου, παρουσιάζοντας αύξηση 539 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Απ’ αυτά, βέβαια, τα 24 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης, ενώ τα υπόλοιπα 84 δισ. ευρώ λαμβάνονται ως το πραγματικό υπόλοιπο των βασικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Στο μεταξύ, ο συνολικός αριθμός των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις φορολογικές αρχές, συρρικνώθηκε κατά 233.289 -σε σχέση με τον Νοέμβριο- και διαμορφώθηκε σε 4,045 εκατ.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των οφειλετών εναντίον των οποίων έχουν επιβληθεί κατασχέσεις, καθορίστηκε σε 1.293.001, ενώ ο αριθμός των οφειλετών των οποίων είναι δυνατή η επιβολή κατασχέσεων ενισχύθηκε σε 1,849 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2020 από 1,778 εκατ. τον Δεκέμβριο του 2019.

Εν ολίγοις, 71.932 επιπλέον φορολογούμενοι εκτέθηκαν σε κίνδυνο επιβολής κατασχέσεων είτε επειδή δεν εξόφλησαν ολοσχερώς είτε επειδή δεν τακτοποίησαν σε δόσεις τις οφειλές τους.

Τέλος, οι φορολογικές εισπράξεις του δημοσίου από νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν σε 1,653 δισ. ευρώ -από 2,478 δισ. ευρώ το 2019- και από παλαιές οφειλές σε 2,436 δισ. ευρώ -από 2,788 δισ. ευρώ το 2019.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ