Σας αρέσουν τα γλυκά, αλλά θέλετε να τα μειώσετε; Αυτή είναι η συμβουλή μας
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, ο μέσος Αμερικανός καταναλώνει 22 γραμμάρια πρόσθετων σακχάρων καθημερινά στα φαγητά, τα ποτά και τα γλυκά. Η σποραδική κατανάλωση γλυκών αλλά πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά τροφών δεν αποτελεί πρόβλημα. Η καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης όμως, θέτει την υγεία σας σε κίνδυνο. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μειώσετε την επιθυμία για γλυκά:
Συμπλήρωμα L-Glutamine: Η Γλουταμίνη αποτελεί μη απαραίτητο αμινοξύ, καθώς μπορεί να συντεθεί από τον οργανισμό. Ουσιαστικά αποτελεί το αμινοξύ που ανευρίσκεται σε υψηλότερη συγκέντρωση στον οργανισμό μας, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εντοπίζονται στα κύτταρα του βλεννογόνου του εντέρου (όπου χρησιμοποιείται για παραγωγή ενέργειας) και στον μυϊκό ιστό. Συχνά χρησιμοποιείται για αποκατάσταση από τους αθλητές, καθώς η έντονη προπόνηση μπορεί να εξαντλήσει τις αποθήκες της γλουταμίνης στους μυς.
Περισσότερες πρωτεΐνες και καλά λιπαρά: Οι λιγούρες προκαλούνται όταν τρώτε πολλούς υδατάνθρακες αλλά λίγες πρωτεΐνες και λιπαρά. Οι γλυκοπατάτες και άλλοι υδατάνθρακες παρέχουν στο σώμα γρήγορη και εύκολη ενέργεια, σε μεγάλη ποσότητα όμως προκαλούν απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου και λιγούρες. Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από αμινοξέα, τα οποία βοηθούν στην εξισορρόπηση των ορμονών και σας βοηθούν να αποφύγετε την επιθυμία για ζάχαρη. Τα καλά λιπαρά του αβοκάντο και άλλων μη επεξεργασμένων τροφών, προκαλούν κορεσμό και μειώνουν το αίσθημα της πείνας. Ο συνδυασμός καλών λιπαρών και πρωτεϊνών, ιδανικά μαζί με άφθονα λαχανικά, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της επιθυμίας για ζάχαρη μακροπρόθεσμα.
Πηγή
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »