Διαβατός Ημαθίας

Κοτόπουλο γεμιστό (Χριστουγεννιάτικο)


Σε πλατιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο ροδίζουμε τα εντόσθια και τον κιμά, για 6-7′ περίπου. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε να μαραθεί. Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα , τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και το ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά της γέμισης. Γεμίζουμε την κοιλιά του κοτόπουλου, και ράβουμε το άνοιγμα. Το δένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνουμε. Το βάζουμε σε γάστρα. Καθαρίζουμε τα μήλα, τις πατάτες και τα αραδιάζουμε πλάι στο κοτόπουλο. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και με το πορτοκάλι. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 2 h στους 180 C. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό αν χρειαστεί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20’ χωρίς καπάκι μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.

Υλικά 
  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • τα εντόσθια του κοτόπουλου (ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/3 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1/3 φλ. σταφίδες
  • 5-6 κάστανα βρασμένα
  • 1 σφ. κονιάκ
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 200 γρ. δαμάσκηνα
  • 3 μήλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 10 πατατούλες στρόγγυλες
Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...