Διαβατός Ημαθίας

Προφιτερόλ: το απόλυτο γλυκό. Πως θα το φτιάξετε


Εντυπωσιακό τόσο στην εμφάνιση όσο και στη γεύση του. Το προφιτερόλ δεν είναι ένα ακόμα γλυκό, είναι το απόλυτο γλυκό! Δείτε στην συνέχεια όλα τα υλικά που χρειάζεστε καθώς και τις οδηγίες τις εκτέλεσης για να το δημιουργήσετε με τα χεράκια σας.

Χρόνος Προετοιμασίας: 120 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά
Ποσότητα: 8 μερίδες 

Υλικά
Για τη ζύμη των σου
75 γρ. ΒΙΤΑΜ πλακάκι
245 ml. νερό
140 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 αβγά
Για την κρέμα
2 κρόκους αβγών
70 γρ. ΒΙΤΑΜ πλακάκι
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ φλυτζάνια γάλα φρέσκο
80 gr. ζάχαρη
1 στικ βανίλια
Για το γλάσο σοκολάτας
80 γρ. ΒΙΤΑΜ πλακάκι
250 γρ. κουβερτούρα
100 ml. κρέμα γάλακτος
120 ml. γάλα
Επιπλέον
300 γρ. σαντιγύ
Εκτέλεση Συνταγής
1 Η ζύμη των σου
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με την ζάχαρη, το αλάτι και το Βιτάμ. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Όταν η ζύμη γίνει σφιχτή και ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμη. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε την ζύμη 3-4 λεπτά να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τα ενσωματώνουμε στην ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και την χρησιμοποιούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Δημιουργούμε μικρά σουδάκια με κορνέ σε αντικολλητικό χαρτί με απόσταση ενός εκατοστού, γιατί θα φουσκώσουν και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα γεμίσουμε.
2 Για την κρέμα
Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κόρν φλάουρ και τους κρόκους να αφρατέψουν για 1-2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί, προσθέτουμε ¼ από αυτό στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Μόλις πάρει βράση το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και τους σπόρους της βανίλιας, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε προσθέτουμε το ΒΙΤΑΜ και ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει καλά η κρέμα την αναμειγνύουμε με 200 γρ. σαντιγύ ανακατεύοντας καλά με σύρμα.
3 Το γλάσο σοκολάτας
Σε μπαιν μαρί τοποθετούμε όλα τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
Σερβίρουμε το προφιτερόλ δημιουργώντας στρώσεις από σου τα οποία γεμίζουμε με τη κρέμα, περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και γαρνίρουμε με σαντιγύ και ετοιμάζουμε να σερβίρουμε.
Το σερβίρισμα μπορεί να γίνει σε μεγάλο μπωλ ή σε ατομικά μπωλάκια όπου τοποθετούμε εναλλάξ κρέμα, σου και περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσο και γαρνίρουμε με σαντιγύ.
Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίσουμε τα σου με κρέμα
– Την κρέμα μπορούμε να την παραλείψουμε και να προσθέσουμε επιπλέον σαντιγύ
– Την κρέμα μπορούμε να την αρωματίσουμε με πορτοκάλι ή λεμόνι
– Αν δεν μας αρέσει η bitter γεύση της σοκολάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα γάλακτος
– Το γλάσο σοκολάτας το φτιάχνουμε τελευταίο και το κρατάμε ζεστό, αν το θέλουμε ακόμη πιο ρευστό προσθέτουμε γάλα ζεστό μέχρι να το αραιώσουμε σύμφωνα με τα γούστα μας, όπως διαβάζουμε στο newside.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ