Διαβατός Ημαθίας

Χανιώτικη Κρεατόπιτα: Μια Συνταγή που θα Λατρέψετε


Δοκιμάστε την! Αξίζει τον κόπο...
Συστατικά
  • 1.200 γρ. αρνίσιο μπούτι, κομμένο σε μερίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ¼ ματσάκι μαϊντανού
  • 250 γρ. πηχτόγαλο Χανίων ή γαλοτύρι
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 250 γρ. τυρομάλαμα ή γραβιέρα κατσικίσια Κρήτης
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • ξύσμα από λεμόνι
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
  • 100 γρ. βούτυρο ή στάκα σε μικρά κομμάτια
Για τη ζύμη
  • 500 γρ. κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ξερή μαγιά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. ζωμό στον οποίο έβρασε το αρνί
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο για άλειμμα
  • αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη σύνθεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα 2/3 από τη ζύμη και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Αν κολλάει πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι.
  • Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 28 εκ. και απλώνουμε το φύλλο στη βάση του ταψιού.
  • Απλώνουμε το αρνί σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και προσθέτουμε τη γραβιέρα, το γαλοτύρι και το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια.
  • Βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια σε διάφορα σημεία πάνω από τα υπόλοιπα υλικά, το ξύσμα από το λεμόνι, τα φύλλα από το δεντρολίβανο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Ανοίγουμε το υπόλοιπο 1/3 από το ζυμάρι μέχρι να έχουμε ένα λεπτό φύλλο και καλύπτουμε τη γέμιση. Γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα για να σχηματίσουμε τον κόθρο.
  • Χαράσσουμε σε 12 κομμάτια και ψήνουμε σε ψηλή σχάρα για 50-60 λεπτά.
  • Αφήνουμε 20-30 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Λάδι Κρήτης: Σαρακίνα 4L Βραβευμένο Τσουνάτο Ελαιόλαδο