Διαβατός Ημαθίας

Δροσερό Ζελέ Κρασιού με Σταφύλια έχετε δοκιμάσει;


Αν είστε τύπος που θα θέλατε κάτι δροσερό, γλυκό αλλά με γεύση από κάποιον αμπελώνα, δηλαδή κάτι με κρασί, τότε αυτή θα είναι μία καλή συνταγή για εσάς.

Συστατικά
  • 20 γρ. σκόνη ζελατίνης
  • 150 γρ. νερό + 2 κ.σ.
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 750 γρ. αφρώδης οίνος
  • ασπράδι από 1 αυγό
  • 200 γρ. σταφύλια λευκά
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σκόνη ζελατίνης με τις 2 κ.σ. νερό. Αφήνουμε στην άκρη. Παράλληλα, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τα 150 γρ. νερό με τα 100 γρ. ζάχαρη.
Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα της ζελατίνης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
Προσθέτουμε τον αφρώδη οίνο και ανακατεύουμε καλά. Αφαιρούμε τον αφρό που έχει μείνει στην επιφάνεια.
Αδειάζουμε σε ποτήρια και μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες.
Χτυπάμε το ασπράδι για 30 δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός και με ένα πινέλο αλείφουμε με το ασπράδι τις ρώγες από τα σταφύλια.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και αφήνουμε να σφίξει το μείγμα. Σερβίρουμε πάνω από το ζελέ.

πηγή: mati-gr-news
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη