Πως να Φτιάξτε το Πιο Υγιεινό Ψωμί Χωρίς Θερμίδες και Υδατάνθρακες
Σε όλους αρέσει το ψωμί και το χρησιμοποιούμε στη διατροφή μας με πολλούς τρόπους. Στη συνέχεια θα δούμε πως να φτιάξουμε ένα χωρίς θερμίδες και υδατάνθρακες, ενώ παρακάτω θα δείτε πως μπορείτε να αποθηκεύετε σωστά το ψωμί του φούρνου που περίσσεψε ή που αγοράσετε επιπλέον για τις επόμενες μέρες.
Ειδικά όταν βγαίνει ζεστό από τον φούρνο το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πως θα το φάμε όλο είτε με βούτυρο και μέλι είτε φτιάχνοντας κάποιο λαχταριστό σάντουιτς. Τι θα λέγατε αν σας διαβεβαιώναμε ότι υπάρχει ένα ψωμί το οποίο δεν θα σας γεμίσει ενοχές ενώ το τρώτε. Έχει ελάχιστες θερμίδες και καθόλου υδατάνθρακες.
Δείτε πώς θα το φτιάξετε.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 2-3 αυγά
- 3 κ.σ. cottage cheese ή άλλο κρεμώδες τυρί
- 1/4 κ.γ. κρέμα ταρτάρ
Ξεκινήστε χωρίζοντας τα ασπράδια από τους κρόκους. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τους κρόκους με το τυρί μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα.
Ρίξτε στο μίξερ το ταρτάρ και τα ασπράδια και χτυπήστε τα μαζί μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
Ρίξτε το πρώτο μείγμα στο δεύτερο χωρίς να τα ανακατέψετε.
Χωρίστε με ένα κουτάλι το μείγμα σε ίσες μερίδες πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολας.
Βάλτε το ταψί στον φούρνο τον οποίο έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς. Ψήστε στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά.
Απολαύστε το ψωμί σας χωρίς τύψεις και ενοχές, όπως μας λέει και το spirossoulis
Πώς να Διατηρήσεις το Ψωμί Φρέσκο Μήνες και Γιατί να ΜΗΝ το Αφήνεις στον Πάγκο Ποτέ
Είτε αφήνεις το ψωμί στη σακούλα από τον φούρνο, είτε τυλιγμένο σε πετσέτα, έρευνες λένε ότι ο πάγκος είναι το τελευταίο σημείο όπου θα πρέπει να το ακουμπάς.Πού θα πρέπει να το αποθηκεύεις;
Μια μελέτη έδειξε ότι η διατήρηση του ψωμιού στην κατάψυξη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.
Δες στη συνέχεια ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αποθηκεύεις το ψωμί στον καταψύκτη.
Να τι πρέπει να κάνεις:
Κόψε αυτό που έμεινε σε φέτες, στρώσε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, όπου θα βάλεις πάνω τις φέτες σε σειρά και όχι τη μία πάνω στην άλλη και μετά στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν τοποθετείς τις φέτες μέσα σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακουλίτσες τροφίμων, αφαιρώντας όσο περισσότερο αέρα μπορείς.
Όταν θα έρθει να βγάλεις τις φέτες, η υφή του ψωμιού θα είναι κατά 95% το ίδιο καλή με όταν το αγόρασες και σαφώς πολύ καλύτερη από τη φρατζόλα της δεύτερης ημέρας. Το “κατεψυγμένο αυτό ψωμί” μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο και πεντανόστιμο για τουλάχιστον έξι μήνες.
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »