Διαβατός Ημαθίας

Πως να τρώτε τη Μελιτζάνα για τη μείωση του κοιλιακού λίπους..


Η μελιτζάνα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική εάν καταναλώνεται με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο, οπότε θα είναι σε θέση να μειώσει το κοιλιακό λίπος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε ίνες και διουρητικών ιδιοτήτων, γεγονός που την καθιστά σύμμαχο στη μείωση της ποσότητας των θερμίδων που καταναλώνονται.

Οι ιδιότητες των ενώσεων που ευθύνονται για την πικρή γεύση της μελιτζάνας διεγείρουν, επίσης, τη σωστή λειτουργία του ήπατος και διευκολύνουν το έργο της χοληδόχου κύστης, προωθώντας την πέψη των λιπών. Ιδιότητες της Μελιτζάνας Περιέχει πολύ νερό, έτσι έχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι ένα εξαιρετικό διουρητική. Είναι αντιοξειδωτική και προλαμβάνει ορισμένους τύπους καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος.
Αντιοξειδωτική πηγή
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα, υψηλά επίπεδα χλωρογενικού οξέος στην μελιτζάνα, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που παράγεται σε φυτικούς ιστούς για προστασία από λοιμώξεις. Τα φλαβονοειδή, οι χρωστικές που προσδίδουν στη μελιτζάνα μοβ χρώμα, καθώς και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βρέθηκαν στη φλούδα αυτού του λαχανικού. Αυτά τα φλαβονοειδή βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης ρυθμίζοντας τον μεταβολισμό σας, αυξάνοντας την απέκκριση.
Ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα
Επίσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες, γίνεται αποτελεσματική κατά της δυσκοιλιότητας. Τρώγοντας μελιτζάνα θα κάνει τα έντερα να λειτουργούν καλύτερα και ως εκ τούτου θα απαλλάσσει από το φούσκωμα, ενώ σταδιακά θα οδηγήσει σε μείωση της κοιλίας.
Μερικά από τα οφέλη αυτής της συνταγής
  • Προωθεί την κυκλοφορία
  • Κανονικοποιεί την ισορροπία χοληστερόλης και παρεμποδίζει την αθηροσκλήρωση
  • Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες
  • Βοηθά στην εξάλειψη του κοιλιακού λίπους
  • Αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο στομάχι λόγω της βιταμίνης Ε (εξαιρετικά αντιοξειδωτική)
  • Βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη
  • Προωθεί την πέψη
  • Βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδα

Πως να φτιάξετε το νερό μελιτζάνας

Σας προσφέρουμε μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές συνταγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του λίπους της κοιλιάς.
Θα χρειαστούμε:
  • Καθαρό νερό περίπου 2,5 με 2,7 λίτρα
  • 1 μελιτζάνα
  • γυάλινο βάζο με καπάκι
  • Χυμός λεμονιού
Για να ετοιμάζουμε το νερό μελιτζάνας, πρέπει να πλύνομε και να ξεφλουδίζουμε μία μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους. Στη συνέχεια την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα οποία τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο και προσθέτουμε το νερό. Το αφήνουμε όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα, προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού για να βελτιώσουμε τη γεύση.
Αυτό το μείγμα πρέπει να λαμβάνεται μισή ώρα πριν από κάθε κύριο γεύμα. Είναι απαραίτητο να το πίνετε για μια εβδομάδα προκειμένου να αρχίσετε να παρατηρείτε τη δράση του. Όσο περισσότερο καταναλώνεται, τόσο περισσότερο καθαρίζει το σώμα. Ως εκ τούτου, καλό είναι να επαναλάβετε την διαδικασία μία φορά το μήνα.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας μπορεί να χάσετε περίπου 2 κιλά – αν και αυτός ο δείκτης είναι σχετικός, δεδομένου ότι κάθε μεταβολισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά.
Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...