Διαβατός Ημαθίας

Γιατί Χάνετε Βάρος Αλλά Όχι Λίπος από την Κοιλιά


Ξεκινήσατε διατροφή και άσκηση αλλά αντί να χάσετε το λίπος από την κοιλιά που σας ενοχλεί όσο τίποτα άλλο, χάνετε βάρος. Τι φταίει; Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε;

Γιατί το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς είναι τόσο επίμονο; Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του σωματότυπο. Έτσι, το πόσο επίμονο είναι το λίπος εξαρτάται από τον καθένα ξεχωριστά. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι λόγοι που μπορεί να ταιριάζουν και στη δική σας περίπτωση.
Το λίπος στην κοιλιά είναι σημάδι έντονου άγχους. Όταν είστε αγχωμένοι αυξάνονται τα επίπεδα της κορτιζόλης πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στο να αποθηκεύετε λίπος στην κοιλιά σας. Φυσικά και τα γονίδια παίζουν ρόλο. Έτσι, αν οι γονείς σας έχουν λίπος στην κοιλιά τόσο είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει το ίδιο και σε εσάς.
Γιατί, όμως, όταν κάνετε κάποια δίαιτα χάνετε βάρος και όχι λίπος από την κοιλιά; Mια χαμηλή σε υδατάνθρακες δίαιτα θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αλλά όχι λίπος. Μάλιστα, όσο πιο γρήγορα χάνετε βάρος τόσο λίγοτερο λίπος καίτε.
Εξαφανίστε το λίπος από την κοιλιά κάνοντας σωστές διατροφικές επιλογές.
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να καίτε και λίπος ενώ χάνετε βάρος. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί τα νούμερα στη ζυγαριά σας να μην πέφτουν τόσο εύκολα αλλά όταν θα έχετε χάσει, για παράδειγμα, 4 κιλά θα φαίνεται σαν να έχετε χάσει 7.
Τρώτε μέχρι να είστε χορτάτοι σε ποσοστό 80%. Μην σταματάτε να τρώτε όταν σκάτε από το πολύ φαγητό.
Αν νιώθετε ότι πεινάτε κι άλλο απλά φάτε περισσότερο λαχανικά και όχι περισσότερο φαγητό.
Αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές όσο περισσότερο μπορείτε.
Τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερο.
Μην κάνετε πάνω από 3-4 ώρες για να φάτε έστω και κάποιο σνακ.
Πίνετε πολύ νερό και αποφεύγετε τα αναψυκτικά.
Πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε για τέλεια επίπεδη κοιλιά.
Αποφεύγετε τα τηγανιτά.
Περιορίστε το τυρί.
Κι αν κάποια στιγμή παραστρατήσετε, δεν πειράζει. Το τι κάνετε σε γενικές γραμμές μετράει και όχι το λάθος μιας φοράς. Κάντε το διατροφικό σας “λάθος” χωρίς τύψεις και ενοχές και φάτε υγιεινά στο αμέσως επόμενο γεύμα σας.
Σε ό,τι αφορά τη γυμναστική βάλτε την στο παιχνίδι με όποιον τρόπο μπορείτε. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να πάτε στο γυμναστήριο. Απλά κινηθείτε όσο γίνεται περισσότερο. Κάντε μια μεγάλη βόλτα, πηγαίντε με τα πόδια όπου μπορείτε και ανεβοκατεβαίνετε σκάλες όποτε βρίσκετε την ευκαιρία.
Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.


πηγή: spirossoulis.com
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...