Διαβατός Ημαθίας

Πως Φτιάχνω Καρπουζόπιτα από την Μήλο!


Καλοκαίρι σημαίνει ήλιος, θάλασσα και φυσικά…καρπούζι. Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο το οποίο δροσίζει και νοστιμεύει τις ημέρες μας. Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να το απολαύσετε ως καρπουζόπιτα.


Τι θα χρειαστείτε..

  • 500 γραμμάρια καρπούζι
  • 110 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
  • Κανέλα
  • Σουσάμι
  • Τι πρέπει να κάνετε

    Καθαρίστε το καρπούζι από την φλούδα και κόψτε σε κυβάκια. Αφού αφαιρέσετε τα κουκούτσια, σφίγγετε την καρπουζόψιχα πάνω από ένα σουρωτήρι και την τοποθετείτε σ’ ένα μπολ.
    Προσθέτετε στο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά μέλι και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις.
    Βάζετε σ’ ένα ταψί  λίγο ελαιόλαδο, το σουσάμι και λίγο σιμιγδάλι.  Προσθέτετε το μείγμα με την καρπουζόψιχα και βάζετε το υπόλοιπο σουσάμι και σιμιγδάλι.
    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
    Πριν κρυώσει η καρπουζόπιτα, αλείψτε την επιφάνειά της με το υπόλοιπο μέλι. Σερβίρετε με παγωτό βανίλια και κομμάτια από καρπούζι.

    Πως Φτιάχνω Καρπουζόπιτα από την Μήλο!
    Πηγή: coolartisan.gr και mama365.gr
    Previous Post
    « Prev Post
    Next Post
    Next Post »

    Διαβάστε ακόμα...

    Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

    Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

    > Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

    Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

    Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

    Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

    Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)