Διαβατός Ημαθίας

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το σπίτι σου;


Η επιστήμη μίλησε!
Αν κάθε Σαββατοκύριακο τρομάζεις και μόνο στην ιδέα της γενικής καθαριότητας σε κατανοούμε απόλυτα. Άλλωστε το μόνο που θέλουμε αυτές τις μέρες είναι να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Η επιστήμη όμως φαίνεται να έχει άλλη γνώμη και μας παρακινεί να γίνουμε περισσότερο προσεκτικοί με την καθαριότητα του σπιτιού μας.

Έρευνες αποδεικνύουν πώς ένα σπίτι συσσωρεύει περισσότερα βακτήρια από ότι ένας δημόσιος κάδος απορριμάτων. Δεν είναι όμως μόνο η λεκάνη της τουαλέτας που γεμίζει μικρόβια. Από μία απλή πετσέτα χεριών έως τον φούρνο μικροκυμάτων, οι εστίες μικροβίων είναι παντού. Μήπως τελικά η μανία της Monica Geller για καθαριότητα εξηγείται τώρα; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις!
Πάγκος κουζίνας
Η κουζίνα είναι από τους πρώτους χώρους του σπιτιού που πρέπει να διατηρείται καθαρός. Οι ειδικοί συνιστούν να μην χρησιμοποιείς ποτέ το σφουγγαράκι πιάτων για να καθαρίσεις τις επιφάνειες δίπλα από τον νεροχύτη καθώς έτσι μεταφέρεις παντού υπολείμματα φαγητού. Προσπάθησε να αλλάζεις κάθε εβδομάδα τόσο τις πετσέτες όσο και τα σφουγγαράκια που χρησιμοποιείς.
Ψυγείο
Αντίστοιχα και με τους χώρους του ψυγείου προσπάθησε να τους καθαρίζεις μία φορά το μήνα.
Φούρνος μικροκυμάτων
Για χρόνια επικρατούσε η άποψη πώς ο φούρνος μικροκυμάτων σκοτώνει όλα τα βακτήρια, ωστόσο οι νέες έρευνες την απορρίπτουν. Η καθημερινή χρήση του απαιτεί καθαρισμό κάθε εβδομάδα γι αυτό προσπάθησε να το κάνεις αμέσως μετά το ζέσταμα φαγητού. Για έναν πιο αποτελεσματικό καθάρισμα χρησιμοποίησε λευκό ξύδι και νερό.
Πρόσθεσε το νερό μαζί με το ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ζέστανέ το για περίπου τρία λεπτά μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Οι υδρατμοί θα μαλακώσουν τα λίπη και έτσι θα καθαριστούν πιο εύκολα. Τέλος, σκούπισε το εσωτερικό με ένα σφουγγάρι και είναι έτοιμο!
Σεντόνια
Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά τα σεντόνια δεν χρειάζονται τελικά συχνό άλλαγμα. Οι επιστήμονες κατέληξαν πώς η έκθεση στα ακάρεα και στη σκόνη συμβαίνει περισσότερο όσο μετακινείσαι μέσα στο σπίτι παρά όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου. Παρόλα αυτά αν θέλεις να διατηρήσεις τα σεντόνια καθαρά για περισσότερο χρονικό διάστημα μην ξεχνάς να κάνεις ένα ντους προτού ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου. Διαφορετικά πρέπει να τα πλένεις μία με δύο φορές την εβδομάδα σε ζεστό νερό.
Μαξιλάρια
Μπορεί να προστατεύονται με τις μαξιλαροθήκες όμως τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες. Αν οι αλλεργίες σε ταλαιπωρούν φρόντιζε να αλλάζεις το μαξιλάρι σου κάθε έξι μήνες.
Μπανιέρα
Αν θεωρούσες την τουαλέτα το πιο βρώμικο μέρος του μπάνιου τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Οι επιστήμονες κατέληξαν πως η μπανιέρα μπορεί να μαζέψει όσα βακτήρια έχει ένας κάδος απορριμάτων. Για να αποφύγεις, λοιπόν, τις δερματικές λοιμώξεις καθάριζε την μπανιέρα όσο συχνά καθαρίζεις την τουαλέτα. Ιδανικά, κάθε εβδομάδα.
Πετσέτες
Πόσο συχνά πλένεις τις πετσέτες σου; Έρευνες έδειξαν πώς αρκούν τρεις μόνο χρήσεις της πετσέτας για να απομακρύνει εκατομμύρια νεκρά κύτταρα από το δέρμα σου. Φρόντισε να πλένεις τις πετσέτες χεριών κάθε τρεις ημέρες.
Χαλιά
Οι επιστήμονες εξηγούν πώς δεν αρκεί μόνο η ηλεκτρική σκούπα για το καθάρισμα των χαλιών και αυτό γιατί αποτελούν μία από τις πιο βασικές εστίες μικροβίων. Ένας επαγγελματικός καθαρισμός κάθε έξι έως δώδεκα μήνες θα σε προφυλάξει από τυχόν αλλεργίες.
Πληκτρολόγιο υπολογιστή
Ένας υπολογιστής συγκεντρώνει αμέτρητα βακτήρια, γι αυτό μην ξεχνάς να καθαρίζεις τακτικά τόσο το πληκτρολόγιο όσο και το ποντίκι.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Ο Τραμπ, σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια συμμορία! Διέταξε, τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων του FBI και της CIA!