Διαβατός Ημαθίας

15 Χρυσά Κόλπα Μαγειρικής από Επαγγελματίες Σεφ που Διδάσκονται Μόνο σε Σχολές Μαγειρικής


Οι επαγγελματίες σεφ κρατούν όλα τα μαγειρικά κόλπα τους ως επτασφράγιστο μυστικό, και τα μοιράζονται μόνο με τους μαθητές τους. Ωστόσο, καταφέραμε να ξετρυπώσουμε λίγη από τη μαγειρική τους σοφία.

Συγκεντρώσαμε τα μαγειρικά κόλπα των επαγγελματιών σεφ από όλο τον κόσμο, για να σας βοηθήσουμε ναφτιάξετε τα πιάτα σας τόσο γευστικά όσο και του  Gordon Ramsay’s. Υπάρχει ένα μπόνους για εσάς στο τέλος του άρθρου και είναι το πιο ασυνήθιστο τέχνασμα μαγειρικής που έχετε ακούσει ποτέ.
Η τέλεια μπριζόλα
Μην  τηγανίζετε ένα κομμάτι κρέατος που μόλις βγάλατε από το ψυγείο. Αφήστε το για μια ώρα ή δύο πριν το μαγείρεμα για να έχει θερμοκρασία δωματίου. Έτσι θα τηγανίζετε ομοιόμορφα το κρέας και θα την απολαύσετε, ανεξάρτητα από το πώς σας αρέσει να είναι η μπριζόλα σας. Εάν θέλετε μια όμορφη καφέ κρούστα στη μπριζόλα σας, τότε πριν από το τηγάνισμα η μπριζόλα δε θα πρέπει να έχει καθόλου υγρασία.
Το πιο ζουμερό κρέας
Χρειάζεται χρόνος για να τηγανίσετε σωστά το κοτόπουλο ή το χοιρινό, γιατί μπορεί να στεγνώσουν πολύ εύκολα. Για να αποφευχθεί αυτό, πολλοί ευρωπαίοι μάγειροι χρησιμοποιούν ένα απλό τέχνασμα: βάζουν το κρέας σε άλμη. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε μια καλή άλμη, αν  πάρετε 3 φλιτζάνια νερό και προσθέστε μέσα ¼ φλιτζάνι αλάτι και ¼ φλιτζάνι ζάχαρη. Ρίξτε την άλμη στο κρέας σας έτσι ώστε το υγρό να το καλύψει και τοποθετήστε το μπολ σε ένα ψυγείο.
Το για πόσο χρόνο θα το μαρινάρετε στην άλμη, εξαρτάται από το πάχος του κρέατος που έχετε – περίπου 1 ώρα για 1 κιλό κρέατος. Μην το αφήνετε για περισσότερο από 8 ώρες ή λιγότερο από μισή ώρα. Εάν μαγειρεύετε φτερούγες κοτόπουλου, ο χρόνος για το μαρινάρισμα  πρέπει να βασίζεται κατά μέσο όρο όσο το βάρος 1 φτερούγας. Μην ξεχάσετε να ξεπαγώσετε καλά το κρέας πριν το μαγείρεμα.
Αρωματικά μπαχαρικά
Για να πάρετε τις φυσικές γεύσεις ή και να ενισχύσετε τη γεύση του μαύρου πιπεριού ή του κύμινου στο πιάτο σας, ρίξτε τα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ψήνοντας τα μέχρι να βγούν όλα τους τα αρώματα. Μετά από αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γουδί και γουδοχέρι για να αλέσετε τα μπαχαρικά σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τριμμένο μαύρο πιπέρι με κόκκους πιπεριού και να τους σπάσετε.
Όταν το προσθέτετε στο φαγητό σας, θα έχει ένα πολύ καλύτερο άρωμα και μια ωραία γεύση.
4. Ελαφριά και αεράτη ζύμη
Εάν θέλετε να φτιάξετε την τέλεια ζύμη, ακολουθήστε αυτόν τον απλό κανόνα: αφαιρέστε το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο τη νύχτα για να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
5. Ψάρια με λεπτή κρούστα
Εάν θέλετε να τηγανίσετε τα ψάρια σε μια σχάρα, απλώστε τους μαγιονέζα για να αποκτήσουν μια νόστιμη λεπτή κρούστα. Πάρτε μια βούρτσα ζαχαροπλαστικής, βυθίστε την άκρη της στη μαγιονέζα κι ελαφρώς πιέστε την στα ψάρια. Προσθέστε λίγο αλάτι και στη συνέχεια ψήστε τα. Εγγυόμαστε ότι θα φτιάξετε μια τέλεια χρυσή κρούστα. Χρησιμοποιήστε την ελάχιστη ποσότητα μπαχαρικών για τα ψάρια σας.
Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε αλάτι. Όταν τα ψάρια αρχίσουν να γίνονται, ψεκάστε με χυμό λεμονιού για καλύτερο αποτέλεσμα.
6. Ψητή μπριζόλα χωρίς λάδι
Ο Alain Ducasse, ένας από τους πιο διάσημους σεφ του κόσμου, αποκάλυψε το μυστικό του για το μαγείρεμα μιας μεγάλης μπριζόλας. Η μπριζόλα τοποθετείται στο πλάι και ψήνεται πρώτα στην άκρη της, διότι εκεί έχει την επίστρωση λίπους. Μετά από αυτό θα είστε σε θέση να μαγειρέψετε κανονικά τη μπριζόλα και θα έχει μια  κρούστα στις άκρες. Χρησιμοποιώντας το ίδιο το λίπος της μπριζόλας,δεν χρειάζεται να βάλετε άλλο λάδι ενώ μαγειρεύετε. Είναι τόσο απλό.
7. Κρεμώδης πουρές πατάτας
Πριν μετατρέψετε τις βραστές πατάτες σε πολτό, πρέπει να τις στεγνώσετε σωστά. Απλά τοποθετήστε τες σε ένα καθαρό ζεστό τηγάνι και αφήστε τες εκεί μέχρι να στεγνώσουν και να φύγει όλη η υγρασία. Μην αφήσετε τη θερμότητα να τις τηγανίσει. Όταν οι πατάτες θα είναι στεγνές, θα κάνετε τον πιο κρεμώδη πουρέ.
Ένα μικρό μυστικό: για να αποφύγετε το ζεστό γάλα να σας λερώσει όταν θα πολτοποιείτε τις  πατάτες, πατήστε  μερικές από τις πατάτες σε μια κατσαρόλα, και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα.
8. Εξαιρετική σούπα βελουτέ
Ακριβώς πριν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε τη βελουτέ σούπα  λαχανικών, τηγανίστε ξεχωριστά όλα τα λαχανικά με ελαιόλαδο.  Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό. Το τηγάνισμα θα καραμελοποιήσει τη ζάχαρη που περιέχουν τα λαχανικά και θα ενισχύσει τη γεύση τους. Το πιάτο θα είναι εξαιρετικό και γευστικό. Το ίδιο τέχνασμα μπορεί να εφαρμοστεί και σε ένα στιφάδο.
9. Οι καλύτερες τηγανίτες
Ανεξάρτητα από τη συνταγή που ακολουθείτε, προσθέστε πάντα 2 κουταλιές sour cream στο μείγμα. Αυτό το τέχνασμα ταιριάζει τέλεια σε όλες τις συνταγές για τηγανίτες, γιατί τις κάνει πολύ νόστιμες, αφράτες και χωρίς ρωγμές.
10. Η ζάχαρη δεν είναι μόνο για τα γλυκά
Η ζάχαρη μπορεί να είναι τόσο καλή όσο το αλάτι. Προσθέστε λίγη ζάχαρη σε ένα πιάτο με τουρσί, φρέσκια ντομάτα ή πάστα ντομάτας  και θα δείτε ότι θα μειώσει τη φυσική τους οξύτητα και θα καλυτερεύσει τη γεύση.
11. Το πιο δύσκολο: τέλεια τηγανητά αυγά
Τα 3 συστατικά των τέλεια τηγανισμένων αυγών είναι ένα παχύ στρώμα, το βούτυρο και η χαμηλή θερμοκρασία. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε 1/2 κουταλιά βούτυρο. Πρέπει να λιώσει σιγά-σιγά. Σπάστε τα αυγά και τηγανίστε τα  για 4-5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και απολαύστε τέλεια τηγανητά αυγά.
12. Καθαρός ζωμός
Ένας καθαρός ζωμός είναι το κύριο συστατικό για πολλές σούπες, σάλτσες και άλλα πιάτα. Για να κάνετε ένα κρυστάλλινο  ζωμό, πρέπει να βράσετε ένα κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά χωρίς καπάκι για τουλάχιστον 3 ώρες. Μην το αφήνετε να βράσει χωρίς να αφαιρέστε τους αφρούς που εμφανίζονται στην επιφάνεια. Μετά, βράστε το για άλλη 1,5 ώρα, προσθέτοντας μαϊντανό, σέλινο, καρότα και κρεμμύδια.
Όταν βράζετε ένα βοδινό κρέας ή ένα αρνί, ίσως χρειαστεί να ψήσετε ρίζες λαχανικών (πατάτες, καρότα κλπ) πριν να τα προσθέσετε στη σούπα σας. Απλά κόψτε τα στη μέση και τα βάλτε τα σε ένα ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι. Τηγανίστε τα μέχρι να εμφανιστεί μια σκούρη καφέ κρούστα και στη συνέχεια προσθέστε τα μέσα στο ζωμό. Αυτό το τέχνασμα θα εμπλουτίσει τη γεύση του φαγητού σας.
13. Τραγανή κόρα ψωμιού
Εάν ψήνετε ψωμί στο σπίτι, ίσως έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες με την κόρα του. Άλλοτε είναι πολύ μαλακή κι άλλοτε πολύ σκληρή. Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα πολύ εύκολα τοποθετώντας ένα μπολ με νερό στο φούρνο σας όταν ψήνετε. Ο ατμός θα κάνει τη μαγεία, και θα πάρετε μια καλή τραγανή κρούστα ψωμιού.
14. Μαγειρέψτε σωστά τα κρεμμύδια
Χρησιμοποιήστε μέτρια θερμοκρασία για το τηγάνισμα και προσθέστε το λάδι μαγειρέματος και το βούτυρο στο ζεστό τηγάνι. Κόψτε τα κρεμμύδια και τηγανίστε τα με λίγο αλάτι. Το αλάτι κάνει 3 καλά πράγματα: αφαιρεί τη δυσάρεστη μυρωδιά κρεμμυδιού, τα βοηθά να μαγειρευτούν γρηγορότερα και τα καραμελοποιεί προσθέτοντας μια γλυκιά γεύση.
Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο  βούτυρο για το τηγάνισμα των κρεμμυδιών. Εάν θέλετε να αποφύγετε να σας μαυρίσουν, χρησιμοποιήστε  λιωμένο βούτυρο.
15. Μη φοβάστε το σκόρδο
Δε φοβούνται μόνο τα βαμπίρ το σκόρδο! Η μυρωδιά του μπορεί να καταστρέψει μια επαγγελματική συνάντηση ή ένα ρομαντικό δείπνο. Εάν εξακολουθείτε να προτιμάτε να το φάτε, αλλά δε θέλετε να τρομάξετε το ραντεβού σας, μην προσθέτετε το σκόρδο όπως είναι σε ένα πιάτο. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να βάλετε λίγο χυμό σκόρδου. Έτσι θα αποφύγετε τη δυσάρεστη μυρωδιά και θα απολαύσετε την αγαπημένη σας γεύση.
Μπόνους: Πείτε όχι στα αντικολλητικά τηγάνια!
Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι είναι πολύ δύσκολο να μαγειρέψετε κάτι με τραγανό φλοιό σε ένα μη αντικολλητικό τηγάνι; Ο λόγος είναι η επίστρωση με την αντικολλητική επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον τύπο σκεύους μόνο για να τηγανίσετε αυγά ή τηγανίτες. Αλλά αν θέλετε το κρέας ή τα ψάρια σας να έχουν μια χρυσή κρούστα, αγοράστε ένα τηγάνι που δεν είναι αντικολλητικό. Θα δείτε μεγάλη διαφορά.


πηγή: diaforetiko.gr και newside.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι