Διαβατός Ημαθίας

«Άρτεμις»: Γιατί η Νέα Αποστολή της NASA Έρχεται Ξανά με Ελληνικές Ονομασίες;


Γράφει ο Σπύρος Μακρής 
Οι προηγούμενες αποστολές έφεραν την ονομασία «Απόλλων» (Apollo). Τώρα, η νέα αποστολή της NASA στο φεγγάρι – η οποία στοχεύει στην τοποθέτηση της πρώτης γυναίκας στην σεληνιακή επιφάνεια μέχρι το 2024 – ονομάστηκε Artemis, από την αρχαία ελληνίδα θεά, την κόρη του Δία και της Λητούς.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η Άρτεμις είναι η θεά της Σελήνης, ενώ παράλληλα είναι και η δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε για την ονομασία των πρωτοποριακών αποστολών της σελήνης της NASA, τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.
Ορισμένοι μύθοι λένε ότι η Άρτεμις ήταν υπεύθυνη για τη δολοφονία του γιγαντιαίου κυνηγού Ωρίωνα, τον οποίο ο Δίας τοποθέτησε στα αστέρια ως αστερισμό.
Σε αίτημα προϋπολογισμού που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, ο διαστημικός οργανισμός δήλωσε ότι χρειαζόταν επιπλέον $ 1,6 δισ. δολάρια για το οικονομικό έτος 2020 προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες όπως προωθούνται από τον Πρόεδρο Donald Trump τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Ο πρόεδρος πρότεινε ότι η διοίκησή του θα εκπληρώσει αυτή την απαίτηση – πέραν της ετήσιας χρηματοδότησης 21,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων του διαστημικού οργανισμού – με μια νέα τροποποίηση του προϋπολογισμού, αν και αυτό δεν είναι εγγυημένο, καθώς το Κογκρέσο πρέπει να υπογράψει τη χρηματοδότηση.
«Κάτω από τη Διοίκησή μου, αποκαθιστούμε τη NASA στο μεγαλείο της και επιστρέφουμε στο φεγγάρι και, στη συνέχεια, στον Άρη. Επικαιροποιώ τον προϋπολογισμό για να συμπεριλάβω επιπλέον 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο διάστημα με μεγαλύτερο ρυθμό!» έγραψε στο τουίτερ ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το usa.greekreporter.com
Όπως μας λέει ο Nicos Kastanias : Η NASA, που γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει στο ηλιακό μας σύστημα και στην Σελήνη, επέλεξε να ονομάσει την νέα αποστολή της στο Φεγγάρι με το όνομα της σεληνιακής θεάς και αδελφής του Απόλλωνα, προφανώς για να εξασφαλίσει άδεια πραγματοποίησης της αποστολής, χωρίς να χρειάζεται να σας πω από ποιους.
Οι Αμερικανοί, που θα πρέπει να γνωρίζουν το μήνυμα των Ολυμπίων πως «ο κλοιός προστασίας της Γαίας απαρτίζεται από σκάφη, τα οποία είναι από τα πλέον προηγμένα σε ολόκληρο το σύμπαν. Το πλέον εξελιγμένο μητρικό σκάφος που βρίσκεται στο ηλιακό σας σύστημα είναι το μητρικό σκάφος «Φοίβος», το οποίο μαζί με τα θυγατρικά «Άρτεμις» και «Λητώ» επιτηρούν την Γαία», φαίνονται ιδιαίτερα προσεκτικοί στην συμπεριφορά τους στο διάστημα, μετά την απαγόρευση πτήσεων που τους επεβλήθη ύστερα από την καταστροφή στην Φουκουσίμα..

πηγή: diadrastika.com
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη