Διαβατός Ημαθίας

Ψαρομπιφτέκια με άνηθο και μουστάρδα στον φούρνο


Ανοιξιάτικο και ελαφρύ γεύμα που θα το συνοδεύσουμε με τραγανή σαλάτα.



Υλικά
700 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, κατεψυγμένα
200 γρ. παξιμάδια κριθαρένια, τριμμένα στον πολυκόφτη
2 αυγά
2 καρότα μέτρια, τριμμένα
1 πιπεριά κέρατο, τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. γλυκού σουμάκ, προαιρετικά (μπαχαρικό με κοκκινωπό χρώμα και ιδιότυπη λεμονίζουσα γεύση)
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.

Βράζουμε τα φιλέτα ψαριού για 5-6 λεπτά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε και, μόλις κρυώσουν λίγο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα ξεψαχνίζουμε με τα δάχτυλά μας αφαιρώντας τυχόν κοκαλάκια. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα παξιμάδια, τα αυγά, τα καρότα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το σουμάκ (αν βάλουμε), το μισό λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα καλά μέχρι να γίνει αφράτο. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Συνοδεύουμε με μαρουλοσαλάτα και τηγανητές πατάτες για τα παιδιά.

Στο ποτήρι μας: Ένα απλό λευκό κρασί! Ή μια ωραία παγωμένη lager μπίρα.

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

ΠΗΓΗ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ