Διαβατός Ημαθίας

Λαχταριστή μαγειρίτσα με φιλέτο κοτόπουλου και αυγολέμονο


Εναλλακτική πασχαλινή μαγειρίτσα με μπουκίτσες κοτόπουλου

Συστατικά


1 kg φιλέτο κοτόπουλου μπούτι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
6 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλο αυγό
χυμός από 2 λεμόνια
1,5 lt ζωμός κοτόπουλου
2 μαρούλια
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Πλύνε καλά τα μαρούλια και τον άνηθο και καθάρισε τα κρεμμυδάκια.
Πλύνε καλά και κόψε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρές μπουκίτσες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο για περίπου 15 λεπτά.

Πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια με αλατοπίπερο και σοτάρισε για άλλα πέντε λεπτά.

Ρίξε και τον ζωμό κοτόπουλου στην κατσαρόλα με το μαρούλι ψιλοκομμένο σε λωρίδες και χαμήλωσε την φωτιά.

Σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα.

Σε δύο μπολ χώρισε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών και χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Στο δεύτερο μπολ χτύπησε τους κρόκους με τον χυμό από το λεμόνι.

Ρίξε το μείγμα κρόκων στα χτυπημένα ασπράδια και συνέχισε να ανακατεύεις με δύναμη να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφαίρεσε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξε προσεκτικά και λίγο-λίγο το ζουμί της σούπας στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας με πολλή δύναμη για να μην κόψουν.

Μόλις τα αυγά πάρουν την θερμοκρασία της σούπας, τότε ρίξε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακάτεψε προσεκτικά.

Πρόσθεσε και τον άνηθο στην κατσαρόλα και έξτρα αλατοπίπερο.

Σέρβιρε όσο η μαγειρίτσα είναι ακόμα ζεστή.

ΠΗΓΗ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη