Διαβατός Ημαθίας

Μια απίθανη τεχνική βαψίματος για να μεταμορφώσετε τον τοίχο σας!


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεταμορφώσετε τους τοίχους του σπιτιού σας. Ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι να βάλετε έργα τέχνης. Ένας άλλος είναι να μεταμορφώσετε τον ίδιο σε έργο τέχνης με μια απίθανη τεχνική βαψίματος: την τεχνική ομπρέ.
Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για μια δύσκολη τεχνική: ξεκινάτε από το ψηλότερο μέρος του τοίχου, βάφοντάς το στην πιο σκούρα από τις τρεις αποχρώσεις και τελειώνεται στη βάση του τοίχου με την πιο ανοιχτή - ή και το ανάποδο!
τεχνική
Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο.
Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να διαλέξετε το χρώμα που σας αρέσει και δύο γειτονικές αποχρώσεις.
Υλικά Αυτοκόλλητη ταινία, πανιά (για να μην πέσει η βαφή στο πάτωμα), 3 ρολά βαψίματος, χρώμα σε τρεις αποχρώσεις (η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του τοίχου σας), 3 σκαφάκια βαφής, σκάλα,  3 πινέλα
Βήμα 1 Απομονώστε τον τοίχο ή την επιφάνεια που θέλετε να βάψετε με την ταινία και ρίξτε τα πανιά στο πάτωμα. Ρίξτε κάθε χρώμα στο δικό του σκαφάκι.
Βήμα 2 Πάρτε ένα ρολό και βάψτε όλο τον τοίχο με την ανοιχτότερη απόχρωση.
Βήμα 3 Πάρτε το δεύτερο ρολό και με την πιο σκούρα απόχρωση (χρησιμοποιήστε σκάλα αν χρειάζεται) προσθέστε μια λωρίδα πάχους περίπου 45 εκατοστών στο πάνω μέρος του τοίχου. Με το τρίτο ρολό βάψτε μια λωρίδα 45 εκατοστών στο μεσαίο κομμάτι του τοίχου με την μεσαία απόχρωση, 5 εκατοστά περίπου πιο κάτω από την σκούρα λωρίδα
τεχνική
Βάψτε τον τοίχο σας σε λωρίδες.
Βήμα 4 Δουλέψτε γρήγορα, πριν στεγνώσουν οι λωρίδες σας και προσθέστε λίγο χρώμα από τη μεσαία απόχρωση στο σκαφάκι με τη σκούρα και ανακατέψτε. Χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο πινέλο για να βάψετε με το νέο σας χρώμα το κενό ανάμεσα στις λωρίδες σας αναμειγνύοντας τα χρώματα.
Βήμα 5 Βάλτε λίγο χρώμα από την ανοιχτή απόχρωση στο σκαφάκι με την μεσαία και ανακατέψτε. Χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο πινέλο βάψτε το κενό ανάμεσα στις δύο πιο χαμηλές λωρίδες, ακριβώς όπως κάνετε πριν. Συνεχίστε να προσθέτετε χρώμα μέχρι το αποτέλεσμα της ανάμειξης των χρωμάτων να σας ικανοποιήσει. Αφήστε τον τοίχο να στεγνώσει και απολαύστε το νέο έργο τέχνης που δημιουργήσατε!
τεχνική
Συνεχίστε να προσθέτετε χρώμα μέχρι το αποτέλεσμα της ανάμειξης των χρωμάτων να σας ικανοποιήσει.

ΠΗΓΗ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...