Διαβατός Ημαθίας

Πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη...


Υλικά
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια σαν μισές μικρές λεμονόκουπες
3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ

4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πελτές
4 δαφνόφυλλα
μαυροπίπερο σε σπυριά
1/2 κουτ. γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
1/3 κουτ. γλυκού κύμινο
1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
αλάτι, μαυροπίπερο σε σπυριά

Διαδικασία
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει λίγο και να γλυκάνει. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα σκόρδα και τα γυρνάμε όλα μαζί στην κατσαρόλα για 1 – 2 λεπτά, να τσιγαριστούν λίγο. Προσθέτουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε για περίπου 5 – 10 λεπτά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και όλα τα μπαχαρικά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, σείοντας πότε-πότε την κατσαρόλα, για να μην κολλήσει το φαγητό, για άλλα περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μελώσουν οι πατάτες και να μείνουν με το λάδι τους. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη.

Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Συμβουλή: «Το ξερό κρεμμύδι θέλει καλό τσιγάρισµα, για να δώσει τη γεύση του στο φαγητό και να το βοηθήσει να χυλώσει.»

ΠΗΓΗ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Εμπενίζερ Σκρουτζ: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε στον Κάρολο Ντίκενς τον διασημότερο τσιγκούνη