Διαβατός Ημαθίας

Χωριάτικο ψωμί στο φούρνο με σπανάκι και αυγά...


Υλικά συνταγής
4 μεγάλες ή 8 μικρές φέτες χωριάτικο ψωμί
4 αυγά

400 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
180 γρ. καπνιστό ζαμπόν ή μπέικον κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. τυρί πικάντικο (κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο) τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Ψιλοκόβετε το σπανάκι όπως επίσης και τα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να χάσει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνετε.

Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέτετε το τυρί και το ζαμπόν ή μπέικον.

Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο λάδι και τοποθετείτε στον πάτο τις φέτες απ’ το ψωμί Πάνω στις φέτες απλώνετε το μείγμα με το σπανάκι. Σπάζετε από πάνω τα αυγά, ραντίζεται με λίγες σταγόνες λάδι και ψήνετε στο φούρνο 5′-7′ μέχρι να σφίξουν τα αυγά.

ΠΗΓΗ
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

ΟΙ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! Εθνοφύλακες και ένοπλοι κυνηγοί μαζί με τον στρατό στο Δέλτα του Έβρου