Σήμερα θα φάμε Τηγανητά Καλαμαράκια - ο Άκης Πετρετζίκης ρίχνει ζάχαρη τα Κάνει Crispy και τα Απογειώνει...!
Η κάθε συνταγή έχει τα δικά της μυστικά. Έτσι και για τα τηγανητά καλαμαράκια, ο πολυαγαπημένος σεφ Άκης Πετρετζίκης, μας αποκαλύπτει το δικό του που όλοι το έχουμε στα ντουλάπια μας, αλλά οι περισσότεροι δεν έχουμε σκεφτεί να χρησιμοποιήσουμε. Η ζάχαρη!
Συστατικά
- 1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- 30 γρ. καλαμποκάλευρο
- 40 γρ. σιμιγδάλι
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 20 γρ. κόρν φλάουρ
- 600 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ¼ κ.γ. σαφράν
- 1 πιπεριά τσίλι ή μπούκοβο
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- χυμό από ½ λάιμ
- 1 πρέζα μπούκοβο
- φέτες από 1 λάιμ
- φρέσκα μυρωδικά
- πάπρικα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Παίρνουμε μία μία τις ροδέλες από το καλαμάρι και τις βάζουμε στο αλεύρι. Στη συνέχεια τις βάζουμε γρήγορα σε ένα μπολ με νερό και ξανά στο αλεύρι. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν πολύ τραγανές.
- Βάζουμε τις ροδέλες σε δόσεις στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα γουδί βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και γίνει πάστα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το σαφράν, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με μπούκοβο, φέτες λάιμ, φρέσκα μυρωδικά και πάπρικα.
Crispy calamari with saffron aioli sauce | Akis Kitchen
πηγή: akispetretzikis.com
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »