Διαβατός Ημαθίας

Πώς να αναδείξετε την τραπεζαρία σας


Μπορεί στην καθημερινότητά μας να μαζευόμαστε και να τρώμε στην κουζίνα, όμως στις πιο… ιδιαίτερες στιγμές μας ή όταν καλούμε τους φίλους και τους συγγενείς στο σπίτι μας, συνηθίζουμε να τους φιλοξενούμε στην τραπεζαρία.

Ωστόσο, στα σύγχρονα σπίτια, είθισται η τραπεζαρία να αντικαθιστά το τραπέζι της κουζίνας ενώ, οι ενιαίοι χώροι των σημερινών σπιτιών, επιβάλλουν στον σπιτονοικοκύρη να έχει μία προσεγμένη, μοντέρνα και εντυπωσιακή τραπεζαρία.
Δείτε, λοιπόν, πώς θα αναδείξετε την τραπεζαρία σας με μικρά, οικονομικά κόλπα!
Βάλτε μεγάλα φώτα πάνω από το τραπέζι
Ένα ή περισσότερα φωτιστικά κατά μήκος του τραπεζιού, δίνουν περισσότερη αίγλη στην τραπεζαρία ενώ τονίζουν τον ιδιαίτερο αυτόν χώρο. Μη φοβηθείτε να επιλέξετε εντυπωσιακά ή και λιτά φώτα, τα οποία θα αναδείξουν την προσωπικότητα, το προσωπικό σας γούστο αλλά και το ολόκληρο το σπίτι.
Τονίστε τον τοίχο πίσω από την τραπεζαρία
Ένας όμορφος και καλαίσθητος τοίχος δίνει χρώμα και προσωπικότητα στον χώρο. Όταν πρόκειται για την τραπεζαρία, δε, που είθισται να είναι ο πιο άδειος χώρος του σπιτιού, ένας όμορφος μεγάλος πίνακας, ένας βαμμένος τοίχος, ράφια με βιβλία ή απλά διακοσμητικά πιάτα μπορούν να αναδείξουν το μεγάλο τραπέζι και να δημιουργήσουν μία πιο οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα για εσάς και τους καλεσμένους σας.
Βάλτε ένα χαλί κάτω από το μεγάλο τραπέζι
Διαλέξτε ένα χαλί που ταιριάζει χρωματικά με τον χώρο και τοποθετήστε το κάτω από το μεγάλο τραπέζι. Μία κίνηση τόσο απλή και εύκολη, θα δώσει ζωντάνια ενώ θα κάνει την τραπεζαρία να μοιάζει ακόμα πιο εντυπωσιακή.
Βάλτε φυτά ή όμορφα κηροπήγια
Ένα όμορφο βάζο με λουλούδια ή δύο εντυπωσιακά κηροπήγια, μπορούν να απογειώσουν την τραπεζαρία, δίνοντάς της πολυτέλεια και χάρη. Εάν δεν έχετε αδυναμία στα φυτά ή τα κηροπήγια, πειραματιστείτε με αγαπημένα σας μεγάλα διακοσμητικά και βάλτε την προσωπική σας πινελιά στον χώρο.
Επιλέξτε διαφορετικές μεταξύ τους καρέκλες
Για τους πιο… τολμηρούς και αντισυμβατικούς, προτείνουμε να «παίξουν» με τις καρέκλες της τραπεζαρίας. Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικές μεταξύ τους καρέκλες, όλων των ειδών και σχημάτων, ή να συνδυάσετε διαφορετικές και ποικιλόμορφες ταπετσαρίες στις ήδη υπάρχουσες καρέκλες.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Το νόστιμο μυστήριο των ιαπωνικών γλυκών...