Διαβατός Ημαθίας

Υγιεινά επιδόρπια για παιδιά...


Αν προβλιματίζεστε να βρείτε νέες συνταγές για επιδόρπια, που θα αγαπήσουν τα παιδιά δείτε τις παρακάτω, υγιεινές λύσεις.

Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά (2%) με γλυκό του κουταλιού
Το γλυκό του κουταλιού ικανοποιεί αμέσως την ανάγκη του παιδιού για κάτι γλυκό. Μπορείτε να επιλέξετε κυδώνι, σταφύλι, περγαμόντο, νεράντζι, κεράσι. Βάλτε σε ένα μπολ μικρή ποσότητα από αυτό (1 κουταλάκι του γλυκού) και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά (2%). Θρεπτικό και ταυτόχρονα διαιτητικό γλυκό στην στιγμή!
Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά (2%) με μέλι + κομμένες φέτες φρούτων
Μια πολύ υγιεινή επιλογή, η οποία αποδίδει ελάχιστες θερμίδες. Μπορείτε να βάλετε 1 κουταλιά του γλυκού μέλι και κομμένες φέτες από κάποιο φρούτο εποχής όπως μήλο, αχλάδι, μπανάνα, φράουλες.
Βρασμένo μήλo με κανέλα
Ένα γλύκισμα, το οποίο έχει ελάχιστες θερμίδες. Η κανέλα θα το κάνει ακόμα πιο γευστικό, ενώ μπορείτε να ρίξετε και 1 κουταλιά του γλυκού μέλι.
Κέικ με λεμόνι
Κλασική επιλογή για στιγμές έντονης υπογλυκαιμίας. Για να γλιτώσετε μάλιστα θερμίδες, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με στέβια και να χρησιμοποιήσετε γάλα ή γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά (2%) !
Ρυζόγαλο
Μια πολύ καλή εναλλακτική αντί του γλυκού είναι το ρυζόγαλο. Για να γλιτώσετε μάλιστα θερμίδες, μπορείτε να επιλέξετε ρυζόγαλο light. Ένα μπολάκι ρυζόγαλο light αποδίδει γύρω στις 150 θερμίδες.
Σπιτικό Παγωτό
Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικό παγωτό χρησιμοποιώντας έτοιμο μίγμα με στέβια, γλιτώνοντας έτσι τις θερμίδες από τη ζάχαρη. Και αν θέλετε πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε σιρόπι σοκολάτας, 3–4 τεμάχια ξηρών καρπών ή παγωμένα αποξηραμένα φρούτα. Η συνολική θερμιδική αξία του παγωτού σας δεν θα ξεπεράσει τις 140 θερμίδες.
Σπιτικά μπισκότα με βρώμη, μέλι, κανέλα + σταφίδες
Μια πολύ καλή εναλλακτική επιλογή αντί να δώσετε στο παιδί σας κάποιο μπισκότο του εμπορίου. Βάζετε βρώμη αντί για αλεύρι, μέλι αντί για ζάχαρη, ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, ενώ για να προσθέσετε γεύση μπορείτε να βάλετε σταφίδες και κανέλα.
Ζελέ light με φρούτα
Kαλό είναι να επιλέξετε ζελέ light, το οποίο αποδίδει ελάχιστες θερμίδες. Επιλέξτε όποια γεύση προτιμάει το παιδί σας (κεράσι, φράουλα, ανανά). Μπορεί να το φάει σαν επιδόρπιο μετά το μεσημεριανό του γεύμα ή ακόμα και σαν απογευματινό σνακ όταν θα έχει έντονη επιθυμία για γλυκό. Διαλέξτε το αγαπημένο φρούτο του παιδιού σας και ρίξτε μερικά μικρά κομματάκια μέσα στο ζελέ.
Aποξηραμένα φρούτα
Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία του παιδιού σας για κάποιο γλυκό. Μπορείτε να του προσφέρετε αποξηραμένα σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες, ακτινίδια και σταφίδες όταν έχει έντονη την επιθυμία για κάποιο γλυκό μετά το μεσημεριανό του γεύμα.
Γράφει: Αλεξοπούλου Μαρία-Χριστίνα, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Ελληνικός θησαυρός: Ασύλληπτης ομορφιάς ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν σε αρχαία Ελληνική πόλη στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση : The Great Reset . Ατζέντα 2030, όλη η Αλήθεια του Covid 19 και η ΝΤΠ