Διαβατός Ημαθίας

Διαβατινό Μοσχαράκι Κατσαρόλας..Τέτοιο Νοστιμότατο Δεν Έχετε Ξαναφτιάξει


Ενα εξαιρετικα πεντανοστιμο μοσχαρακι κατσαρολας δημιουργια της κορουλας μου της Αννας. Μια υπεροχη, αξιολογη και πεντανοστιμη προταση για τα καθημερινα, Κυριακατικα αλλα και εορταστικα τραπεζια και μπουφεδες.



ΥΛΙΚΑ

Μοσχαρι ελια κομμενο σε μπουκιτσες – 1 κιλο
Κρεμμυδι ξερο τριμμενο – 1 τεμ.
Σκορδο ψιλοκομμενο – 3 σκελ.
Ελαιολαδο – 50 ml
Κρασι κοκκινο – 100 ml
Ξυδι μπαλσαμικο – 40 ml
Θυμαρι η’ριγανη – 2 πρεζες
Πιπερι φρεσκοτριμμενο
Γαρυφαλλο τριμμενο – 2 πρεζες
Αλατι
Νερο βραστο – 1/2 λιτρο
Κορν φλαουρ – 3 κ.γλυκου


Εκτέλεση

Σε κατσαρολα βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει και προσθετουμε κρεμμυδι και σκορδο να σωταριστουν μεχρι να γυαλισουν.
Προσθετουμε το μοσχαρακι και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να αλλαξει χρωμα το κρεας μας.

Σβηνουμε με το κρασι και το μπαλσαμικο οπου τα εχουμε ανακατεψει και τα δυο μαζι.(κρασι με ξυδι)
Προσθετουμε ολα τα μυρωδικα μας το βραστο νερο,σκεπαζουμε και μαγειρευουμε σε μετρια θερμοκρασια μεχρι να μαλακωσει το κρεας μας.(Αλατι προσθετουμε στο τελος του μαγειρεματος)
Αφαιρουμε το κρεας σε πιατελιτσα αφου εχει βρασει και σουρωνουμε την σαλτσα σε κατσαρολακι.Σε μικρο ποτηρακι βαζουμε λιγο νερακι βρυσης και διαλυουμε το κορν φλαουρ και το προσθετουμε στην σαλτσα.
Σε μετρια φωτια ανακατευουμε την σαλτσα μεχρι να δεσει και την περιχυνουμε επανω στο μοσχαρακι.
TIP: Συνοδευουμε με πατατουλες τηγανιτες,φουρνου,ρυζακι,πουρε.
Μπορειτε να προσθεσετε φρεσκα μανιταρια σε φετες,η’κονσερβας,καθως και καροτα σε φετες.


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Η μέθοδος Floortime για πρώτη φορά στην Ελλάδα...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ

Βέροια: Οι Σιωπηλοί, αγέρωχοι μάρτυρες γεγονότων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821...