Διαβατός Ημαθίας

Τάρτα με βατόμουρα και κρέμα λάιμ...


Υλικά συνταγής
Για τη βάση

1 συσκευασία μπισκότα σκληρά της επιλογής σας

60 γρ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο, λειωμένο
Για τη γέμιση
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα lime
1/2 φλ. τσ χυμό λάιμ
2 κρόκους αυγών
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα βατόμουρα καθαρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για τη βάση
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ρίχνουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.
Πατάμε με τη βάση ενός ποτηριού το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα για τάρτες και ψήνουμε για 5 λεπτά.
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε το ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ μίξερ.
Προσθέτουμε στο ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τα βατόμουρα και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα έως 2 ώρες.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)