Διαβατός Ημαθίας

Χιονάτη με κακάο και ινδοκάρυδο!


Συστατικά
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 αυγά
4 κουταλιές σπορέλαιο
250 γρ ζάχαρη
8 κουταλιές ζεστό νερό
2 βανίλιες
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Επικάλυψη κακάο
250 ml γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο
Ινδοκάρυδο

Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 28×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Όταν κρυώσει κόβουμε το κέικ στην μέση κατά μήκος και κατά πλάτος.
Αφαιρούμε τα καπάκια και απλώνουμε μαρμελάδα.
Τοποθετούμε τα καπάκια στην αρχική τους θέση και κόβουμε σε κομμάτια.
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το κακάο.
Βουτάμε περιμετρικά τα κεκάκια στο κακάο και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο.
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δημοπρασία Έργων Τέχνης στο Enigma Mall του Ομίλου Μουζενίδη.

Βόνιτσα: Η πόλη της Δυτικής Ελλάδας που έχει χρώμα… νησιού

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..