Διαβατός Ημαθίας

Βρείτε πώς «ξεφουσκώνει» ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος με πέντε κλικ..


Κατανοώντας ότι ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος μαζί με όλες τις συμπληρωματικές χρεώσεις που εμφανίζονται σε αυτόν είναι ένας από τους μεγαλύτερους «εφιάλτες» για τα νοικοκυριά, το fpress.gr ξεκινάει την προσπάθεια πλήρους ενημέρωσης των καταναλωτών. Βήμα πρώτο;
Η κατανόηση του δαιδαλώδους τρόπου υπολογισμού των χρεώσεων που αποτυπώνονται στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από τη συμπλήρωση 4-5 πληροφοριών και όλα αποτυπώνονται στο νέο εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης αλλά και τα διαγράμματα που το συνοδεύουν.
Μια από τις αποφάσεις που καλείται να λάβει το νοικοκυριό στην προσπάθεια να περιορίσει τα πάγια έξοδά του, είναι και η αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ υπόσχονται δώρα αλλά και εκπτώσεις που φτάνουν στο 30%. Επί ποιού μεγέθους υπολογίζονται όμως αυτές οι εκπτώσεις; Η σωστή επιλογή, προϋποθέτει σωστή ενημέρωση. Να λοιπόν ο πρώτος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο του fpress.gr: να κατανοήσετε πλήρως τι πληρώνετε και τι μπορείτε να γλιτώσετε.
Το εργαλείο σας ζητά να συμπληρώσετε μόνο τα ακόλουθα στοιχεία:
Την ενέργεια που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της ημερήσιας χρέωσης
Την ενέργεια που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της νυχτερινής χρέωσης (αν έχετε ενεργοποιήσει το νυχτερινό τιμολόγιο)
Τις ημέρες στις οποίες αφορά ο λογαριασμός (σ.σ ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ εκδίδεται ανά τετράμηνο και συνήθως η περίοδος είναι 120 ημέρες. Μπορεί όμως να υπάρχει διαφοροποίηση κατά μια ή δύο ημέρες κάτι που το μαθαίνετε από τον λογαριασμό)
Το αν η παροχή είναι μονοφασική ή τριφασική.
Αυτά και μόνο τα στοιχεία αρκούν για να ξεδιπλωθούν όλες οι χρεώσεις πλην του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, των Δημοτικών Τελών και του τέλους υπέρ της ΕΡΤ.
Αυτό που θα καταλάβετε μόλις συμπληρώσετε τα δεδομένα που σας αφορούν είναι το εξής: Ο ανταγωνισμός «παίζεται» επί μόνο ενός εκ των τεσσάρων συστατικών στοιχείων του λογαριασμού: «τις χρεώσεις προμήθειας ΔΕΗ». Όλα τα υπόλοιπα (ρυθμιζόμενες χρεώσεις, διάφορα, ΦΠΑ) θα τα πληρώνετε ούτως ή άλλως σε όποια εταιρεία και αν απευθυνθείτε. Το εργαλείο υπολογίζει και την έκπτωση του 15% που προσφέρει η ΔΕΗ σε όσους πληρώνουν εμπρόθεσμα και τον εκκαθαριστικό λογαριασμό και τον έναντι. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα για την σημερινή κατάσταση του νοικοκυριού. Το fpress.gr θα επανέλθει πολύ σύντομα με αντίστοιχα εργαλεία υπολογισμού και για όλες τις βασικές εταιρείες που ανταγωνίζονται τη ΔΕΗ ώστε να μπορείτε να υπολογίσετε και το όφελος από την αλλαγή παρόχου.
Ακόμη και αν δεν σκέφτεστε να αλλάξετε πάροχο σε αυτή τη φάση, υπάρχει και ένας δεύτερος πολύ αποδοτικός τρόπος να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο. Η αγορά μιας συσκευής που λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Ειδικά ένα στεγνωτήριο ρούχων είναι ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα, μπορεί να εκτοξεύσει την κατανάλωση και ταυτόχρονα το ποσό του λογαριασμού. «Παίξτε» με το εργαλείο και θα καταλάβετε. Αν σήμερα η κατανάλωση του νοικοκυριού σας είναι 1800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο, θα πληρώνετε ένα ποσό της τάξεως των 333,7 ευρώ. Αν η κατανάλωση αυξηθεί στις 2500 κιλοβατώρες, ο λογαριασμός θα φτάσει στα 531,5 ευρώ. Η διαφορά των 700 KWh μπορεί να καταγραφεί μόνο από ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα με κόστος αγοράς 70-80 ευρώ. Θα πληρώσετε αυτό το ποσό για την απόκτηση της συσκευής και μετά θα χρεώνεστε με 200 ευρώ επιπλέον για κάθε τετράμηνο που θα χρησιμοποιείτε τη συσκευή..
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !