Διαβατός Ημαθίας

Tι να Τρώω Ώστε Χάνοντας Κιλά να Σφίγγει Και το Δέρμα...


ΕΡΩΤΗΣΗ
Το ερώτημα μου είναι τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η διατροφή μου έτσι ώστε χάνοντας τα κιλά που θέλω, να σφίγγει και παράλληλα το δέρμα; Είναι ήδη χαλαρό, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η σφριγηλότητα της επιδερμίδας ενισχύεται από την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης.

Συγκεκριμένα:
Βιταμίνη: Συμβάλλει στη σύνθεση του κολλαγόνου, το οποίο αποτελεί τη βάση του ιστού του θύλακα, σημείο αναπαραγωγής και ανάπλασης της τρίχας. Ταυτόχρονα, η Βιταμίνη συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότατος και του κολλαγόνου της επιδερμίδας.
Πηγές: πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι.
Σελήνιο και ψευδάργυρος: υμβάλλουν στην υγεία της επιδερμίδας μιας και διατηρούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, ενώ συγχρόνως μειώνουν την καταστροφική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα. Πηγές: γαρίδες, μύδια, χταπόδι, κοτόπουλο, κάσιους, ρύζι, καρύδια.

Όσον αφορά στην περιοχή της κοιλιάς, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε κάποιον γυμναστή, ο οποίος θα σας υποδείξει ασκήσεις για την κοιλιά.
Αν θέλετε να πετύχετε μείωση του κοιλιακού λίπους, θα μπορούσατε να δώσετε έμφαση στα ακόλουθα:
Ακολουθείτε συχνότητα γευμάτων (ανά 3ωρο).
Καθημερινά 30 γραμμάρια ανάλατοι ξηροί καρποί.
2 φορές εβδομαδιαία ψάρι.
2-3 μερίδες καθημερινά γαλακτοκομικά.
Στα φρούτα, ροφήματα και στα γαλακτοκομικά να βάζετε κανέλα.
Καθημερινά να πίνετε 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι.
Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη
newsone.gr και newside.gr
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αριστοτέλης: Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου...

Βασιλικός πολτός: τι προσφέρει-πώς να καταναλώνεται...