Διαβατός Ημαθίας

Γιατί η ΣΑΡΔΕΛΑ θεωρείται Υπερτροφή !!!


Η σαρδέλα, το φθηνό αφρόψαρο, θεωρείται υπερτροφή, γι’ αυτό κερδίζει επάξια μια καλή θέση στην εβδομαδιαία λίστα του σούπερ μάρκετ.


Η σαρδέλα, ως ζωϊκή τροφή, μας παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει και να εντάσσεται στην κατηγορία των υπερτροφών είναι το είδος των λιπαρών που παρέχει. Η σαρδέλα μάς προσφέρει σημαντικές ποσότητες ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για τον οργανισμό επειδή δεν μπορεί να τα συνθέσει.
Γι’ αυτό πρέπει να του τα παρέχουμε συχνά μέσω της διατροφής μας. Η επάρκεια στα ω-3 λιπαρά οξέα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερίνης, αλλά και της LDL χοληστερίνης, που θεωρείται επιβλαβής. Η κατανάλωση, λοιπόν, της υπερτροφής σαρδέλας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα συμβάλλει στην καλύτερη υγεία των αιμοφόρων αγγείων της καρδιάς.
* Οι σαρδέλες είναι φρέσκες όταν δεν έχουν έντονη μυρωδιά, τα μάτια τους είναι αστραφτερά και το σώμα τους στιλπνό.
* Προσέχετε να μην τις ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, γιατί στεγνώνουν, αλλά ούτε και σε πολύ υψηλή, γιατί πικρίζουν. Η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 180° C.

Διαβάστε αναλυτικότερα:

Σαρδέλα, ένα πολύ καλό φαγητό σε θρεπτικές ουσίες και εύγευστο που πρέπει να καταναλώνουμε. Πάμε να δούμε την δύναμη της σαρδέλας…
1. Πρώτα απ’ όλα είναι πλούσια σε εξαιρετικής ποιότητας ωμέγα 3 λιπαρά. Το καλό με τη σαρδέλα είναι ότι έχει το λιγότερο υδράργυρο από όλα τα άλλα ψάρια.
2. Η σαρδέλα είναι από τις λίγες καλές και φυσικές πηγές σε σπάνιο συνένζυμο Q10.
3. Η σαρδέλα είναι επίσης πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες. Ο συνδυασμός τους με τα ωμέγα-3 λιπαρά τους δίνει μεγάλη ικανότητα κορεσμού και κάνουν τη σαρδέλα ιδιαίτερα κατάλληλη για δίαιτες αδυνατίσματος.
4. Τέλος η σαρδέλα είναι πολύ πλούσια σε φώσφορο, ασβέστιο, σελήνιο (επίσης πολύτιμο, δείτε περισσότερα εδώ!) καθώς και σε βιταμίνες D και B12. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που έχει τόσο πολλή, καλή και φθηνή σαρδέλα.
Δεν σας βολεύει να τη μαγειρέψετε; Αγοράστε την σε κονσέρβα!
Δοκιμάστε το εξής: τρώτε για ένα μήνα 100 γραμμάρια σαρδέλες ανά 3-4 μέρες.
Στο τέλος του μήνα παρατηρήστε τη διαφορά: στα μαλλιά σας στο δέρμα σας στον τρόπο που δουλεύει το μυαλό σας και η μνήμη σας στη σιλουέτα σας στις αρθρώσεις σας (όσοι έχετε προβλήματα)
Από τα λίγα τρόφιμα που κάνουν τόσα καλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα

Τρώτε σαρδέλες για να έχετε υγεία

Μια σωστή διατροφή με 2 φορές την βδομάδα τουλάχιστο σαρδέλες σε συνδυασμό με την γυμναστική σας και θα είστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση από ποτέ!

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.

πηγές
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κέρκυρας, Νίκο Μποζίκη.

Τυροκαυτερή φυτοφαγική ωμοφαγική με ξηρούς καρπούς (Συνταγή)