Διαβατός Ημαθίας

Φτιάχνω Αφράτες Τηγανίτες Γιαουρτιού. Τρώγονται Γλυκές ή Αλμυρές...


Αφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού, για το πρωινό, με μέλι ή με μαρμελάδα,  φτιάχνοντας σαντουιτσάκια με αλλαντικά ή/και τυριά. Ζεστές ή κρύες. Όπως και να τις φας… είναι φανταστικές!!!



Υλικά:
1 ποτήρι γιαούρτι
3 κουταλάκια μπέκιν
2 αυγά
1/4 ποτηριού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέκιν, το αλάτι, και το λάδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.
Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!

Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Αριστοτέλης: Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου...

Βασιλικός πολτός: τι προσφέρει-πώς να καταναλώνεται...