Διαβατός Ημαθίας

Η Δημιουργία του Σύμπαντος του Πλανήτη μας και του Ανθρώπου...


Το «Περί Κόσμου» είναι ένα βιβλίο του Αριστοτέλη, που αν και από πολλούς αμφισβητείται η γνησιότητά του, εντούτοις περιέχει πολλές και σημαντικές πληροφορίες, τόσο για την δημιουργία και την λειτουργία του Σύμπαντος όσο και του πλανήτη μας, ακόμα και του ανθρώπου.


Πολύ συχνά εισέρχεται σε μεγάλο βάθος χρόνου, προκειμένου να μας εξηγήσει την αιτία των φαινομένων. Μία τέτοια περίπτωση συναντάμε και στο συγκεκριμένο απόσπασμα, όπου ο Αριστοτέλης μας αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ολόκληρες πολιτείες που κάποτε άνθιζαν και τώρα, μετά από μία σειρά γεωλογικών ανακατατάξεων, βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας.
Αυτό έχει συμβεί τόσο με την περίπτωση της Ατλαντίδας που σήμερα βρίσκεται στον βυθό του Ατλαντικού Ωκεανού, αλλά και της Αιγηίδος που σήμερα βρίσκεται στον βυθό του Αιγαίου Πελάγους.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΜΙΛΗΤΗ
Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1969. Από μικρός έδειξε ενεργά το ενδιαφέρον του για την Αρχαία Ελλάδα μελετώντας φιλοσοφία και παρακολουθώντας πλήθος εξειδικευμένων μαθημάτων, με στόχο την εναρμόνιση της ζωής του με τα Ελληνικά Ιδεώδη.
Σπούδασε «Ελληνικό Πολιτισμό» στην Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).
Από το 2010 παραδίδει ανελλιπώς σεμινάρια και διαλέξεις φιλοσοφικού περιεχομένου και αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.
Ασχολείται ιδιαιτέρως με την παλαιογραφία και την σύγχρονη απόδοση των αρχαίων κειμένων των μεγάλων μας Φιλοσόφων. Είναι μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών.
Συνεργάζεται με την ψυχοθεραπευτική ομάδα «Theratree» (Awakening the Senses of the Soul) που έχει σκοπό την επίτευξη του «Εὐ Ζῆν» μέσα από την σύζευξη της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας με την ψυχοθεραπεία. Συνεργάζεται επίσης με το κέντρο «Βιομιμητισμός Ελλάδος – Έρευνα και Καινοτομία» ως υπεύθυνος μοντέλων των αρχαίων πολιτισμών και ιδιαιτέρως του Ελληνικού.


Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την ομιλία: «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ «ΠΕΡΙ ΚΟΣΜΟΥ»».
Με τον συγγραφέα, ερευνητή και αρθρογράφο κ. ΓΙΩΡΓΟ Α. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ.
Η ομιλία κινηματογραφήθηκε στις 3 Ιουνίου 2018.
Αριστοτέλους «Περί κόσμου» – Γιώργος Α. Χαραλαμπίδης

Δείτε το βίντεο εδώ...

πηγή: fryktories
Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...

Πώς Μεταμορφώθηκε μια Ξεπερασμένη Κουζίνα σε Διακοσμητικό Κόσμημα..Πριν και Μετά!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Διαβατινή διακόσμηση Όλης της Βεράντας σας Μόνο με 30 Ευρώ