Πανεύκολη Τάρτα Μήλου Χωρίς Ζύμη! Φτιάχνεται στο λεπτό και είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ
Δεν είναι κέικ, δεν είναι πραγματική τάρτα αφού δεν έχει ζύμη. Στη γαλλική κουζίνα το αποκαλούν κλαφουτί (clafoutis), ένα όνομα που δίνουν σε όλες τις παρόμοιες συνταγές με φρούτα, χωρίς ζύμη.
Υλικά για τάρτα 6 ετόμων
- 3 μήλα βιολογικά, να μοσχοβολούν
- 3 αυγά
- 1 φλυτζάνι αλεύρι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι γάλα
- 1 πακετάκι βανίλια
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώστε ένα ταψάκι
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες
Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη
Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο
Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά
Οταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα
Και λίγα αμύγδαλα από πάνω, προαιρετικά.
Μια άλλη ιδέα είναι Κλαφουτί με μήλα, αχλάδια και ξερά σύκα:
πηγή: i-gastronomie.gr
Previous Post
« Prev Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »
Next Post »