Διαβατός Ημαθίας

Η συνταγή της Ημέρας: Κριθαράκι με καβούρια...


Κριθαράκι με καβούρια...



Υλικά συνταγής

7 φρέσκα καβούρια

250γρ. κριθαράκι

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Διαδικασία συνταγής


Σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό βράζουμε τα καβούρια, αφού τα πλύνουμε πρώτα καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε τα καβούρια και κρατάμε τον ζωμό τους στην άκρη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι που έχουμε ήδη ψιλοκόψει. Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει ελαφρά.

Παίρνουμε με μια κουτάλα τον ζωμό από τα καβούρια και τον προσθέτουμε σταδιακά στην κατσαρόλα με το κριθαράκι, ώσπου αυτό να βράσει (αναλογία περίπου 1 μέρος κριθαράκι-3,5 νερό), ενώ στο μεταξύ έχουμε ρίξει και τον κύβο λαχανικών.

Μόλις βράσει το κριθαράκι, ρίχνουμε και τα καβούρια, που είχαμε στην άκρη, μέσα στην κατσαρόλα.

Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...