Διαβατός Ημαθίας

Λίνα Μενδώνη: Στον Τάφο της Αμφίπολης Υπάρχει Πύλη που Πάει Προς τα Κάτω...


Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αποκάλυψε μιλώντας στον Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο πως όντως ο τάφος της Αμφίπολης έχει ακόμη ένα μοναδικό χαρακτηριστικό.

Όπως υποπτεύθηκαν οι αρχαιολόγοι φτάνοντας στον τέταρτο τοίχο του τάφου υπάρχει κάτι που δεν μοιάζει να ακολουθεί τις… συνήθειες του υπόλοιπου οικοδομήματος.
Η πύλη, τέταρτη κατά σειρά μετά από εκείνη των Σφιγγών, των Καρυάτιδων και την τρίτη πίσω από τις Καρυάτιδες δεν βρίσκεται στο κέντρο, είναι κάπως πιο αριστερά και είναι σχεδόν η μισή σε μέγεθος από τις προηγούμενες.
Λίνα Μενδώνη: Στον Τάφο της Αμφίπολης Υπάρχει Πύλη που Πάει Προς τα Κάτω
Το σημείο του 4ου τοίχου όπου εντοπίστηκε η «περίεργη» πύλη
Σε αυτό το θάλαμο και η επιχωμάτωση είναι κατά πολύ λιγότερη, έχει βάθος σχεδόν 3 μέτρα ενώ στους προηγούμενους τα χώματα έφταναν πολύ πιο ψηλά.
Η κ. Μενδώνη δεν θέλησε να πει πολλά “αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε με τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι υπάρχει ένα μαρμάρινο θύρωμα” είπε αρχικά και η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού είπε:
“Πρέπει να προηγηθεί η αποχωμάτωση του τρίτου θαλάμου για να πούμε περισσότερα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κατεβαίνει προς τα κάτω. Αυτό φαίνεται”.
Λίνα Μενδώνη: Στον Τάφο της Αμφίπολης Υπάρχει Πύλη που Πάει Προς τα Κάτω
Η λέξη … κλειδί είναι το «προς τα κάτω».
Μπορεί λοιπόν να είναι υπόσκαφος απλό εκείνο το σημείο και πίσω ο τάφος;
Μπορεί να οδηγεί η πύλη σε ακόμη μια στοά με μια κλίμακα προς τα κάτω και στη συνέχεια να υπάρχει ο νεκρικός θάλαμος;
“Δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φαίνεται πως πάει προς τα κάτω. Φαίνεται ότι είναι σε χαμηλότερο επίπεδο”, είπε η κ. Μενδώνη, που τόνισε ότι πριν προχωρήσει η ανασκαφή “οτιδήποτε άλλο σας πω είναι σκέψεις και σενάρια που γίνονται από το ανασκαφικό επιτελείο. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει.”
Η Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για το τι μπορεί να κρύβει η συνέχιση της ανασκαφής συστήνοντας για ακόμη μια φορά υπομονή.Από τα« Παραπολιτικά»

πηγή: newsit.gr/ellada μέσω  amfipolinews

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί κάνουμε τούρτα με κεράκια στα γενέθλια μας;

Πατέρας δένει με λουράκι σαν σκυλιά τα παιδιά του !

> Ιδέες για ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ για τον χώρο της ΚΟΥΖΙΝΑΣ..