Διαβατός Ημαθίας

Πως να Βγουν τα Όνειρά σας Αληθινά κατά το Θερινό Ηλιοστάσιο...


Διαβατός...
Της Αγγελικής Κρητικού
Το Θερινό Ηλιοστάσιο στις 21 Ιουνίου αποτελεί μια σημαντική ημέρα αυτής της χρονιάς. Είναι η στιγμή να σκεφτούμε τους στόχους μας για το έτος που διανύουμε και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε μάθει ή βιώσει ώστε να προχωρήσουμε παραπέρα.

Το φετινό Θερινό Ηλιοστάσιο πραγματοποιείται λίγο πριν από τη δράση και την ενέργεια του πλανήτη  Άρη, ο οποίος γίνεται ανάδρομος. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγάλη ενθάρρυνση από το Σύμπαν για να κοιτάξουμε το παρελθόν μας και να διερευνήσουμε ποιες ενέργειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις χρειάζεται να προσαρμόσουμε ώστε να φτάσουμε εκεί που πραγματικά επιθυμούμε να είμαστε.
Τι δεν εξυπηρετεί πια το ανώτερο καλό σας; Τι είναι αυτό που σας εμποδίζει να αισθανθείτε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε;
Η ευτυχία είναι μια εσωτερική εργασία. Η επιτυχία είναι μια εσωτερική εργασία. Είστε υπεύθυνος για τη δημιουργία αυτών των καταστάσεων ύπαρξης για τον εαυτό σας. Δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε ή τι κάνετε, έχετε πάντα τη δύναμη να δημιουργήσετε υπέροχα συναισθήματα.
Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ενέργεια του Θερινού Ηλιοστασίου για να σκεφτούμε τι λειτουργεί ή τι δεν λειτουργεί στη ζωή μας. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτήν την ενέργεια του Θερινού Ηλιοστασίου για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο νέο κεφάλαιο για το υπόλοιπο του 2018.

Τελετή Θερινού Ηλιοστασίου 2018

Τι θα χρειαστείτε:
  • Αρωματικό στικ
  • Στυλό και Χαρτί
  • Ρεσώ
Οδηγίες:
1.) Ανάψτε το ρεσώ σας και το αρωματικό σας στικ με το οποίο ξεκινάτε να καθαρίζετε γύρω την αύρα του χώρου σας. Καθώς καθαρίζετε τον εαυτό σας και τον χώρο σας, είναι σημαντικό να επαναλαμβάνετε το παρακάτω μάντρα ή μπορείτε να γράψετε το δικό σας:


“Καθαρίζω και απελευθερώνω όλες τις προσδοκίες που βάζω στον εαυτό μου. Καθαρίζω όλα όσα με εμποδίζουν να παραμένω φωτεινός και ελεύθερος. Έχω δικαίωμα να είμαι εκεί που επιθυμώ να είμαι… όπου είμαι τώρα είναι τέλεια. Και καθώς καθαρίζω, γνωρίζω ότι αυτό είναι αλήθεια. “
2.) Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές για να γαλήνεψετε το μυαλό σας. Στην εκπνοή σας οραματιστείτε να απελευθερώνετε όλο τον παλιό, στάσιμο αέρα. Στην εισπνοή σας, οραματιστείτε να παίρνετε μια πλήρη, βαθιά ανάσα καθαρού αέρα. Επαναλάβετε το αυτό 5-7 φορές.
3.) Τώρα αφιερώστε μια στιγμή για να συλλογιστείτε τι έχει συμβεί μέσα σε αυτό το έτος μέχρι σημερα. Σκεφτείτε τι έχετε καταφέρει, ή τι θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερα. Σκεφτείτε τι έχετε μάθει. Βρίσκεστε εκεί που επιθυμείτε; Προσπαθήστε να μην κρίνετε, απλά παρατηρήστε και δείτε τις σκέψεις ή τα συναισθήματα που εμφανίζονται.
4.) Τώρα, επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε για να προχωρήσετε παραπέρα. Ποια ενέργεια ή συναισθήματα θέλετε να φέρετε στη ζωή σας για το υπόλοιπο της χρονιάς; Θέλετε μια πιο ήρεμη ενέργεια; Πιο σίγουρη ενέργεια; Πιο φιλόδοξη ενέργεια; Πιο ευτυχισμένη ενέργεια; Σκεφτείτε τι θέλετε να φέρετε στη ζωή σας. Προσπαθήστε να το διευκρινίσετε σε μία πρόταση. Διατυπώστε το όσο πιο απλά γίνεται.
Για παράδειγμα: Θέλω να αισθάνομαι πιο ήρεμη ενέργεια
5.) Τώρα σκεφτείτε τι σας μπλοκάρει ή σας σταματάει από το να φέρετε αυτήν την ενέργεια στη ζωή σας σήμερα. Πότε δεν αισθάνεστε ήρεμοι ή γαλήνιοι; Πότε δεν νιώθετε όπως επιθυμείτε πραγματικά?
Για παράδειγμα, δεν αισθάνομαι ήρεμος όταν ….
Αντιμετωπίζω μια αλλαγή
Εργάζομαι με έναν συγκεκριμένο συνεργάτη
Βρίσκομαι  σε οικογενειακές συγκεντρώσεις
Και ούτω καθεξής…
Γράψτε μια λίστα με ό, τι έρχεται στο μυαλό σας και να είστε συγκεκριμένοι. Καταγράψτε όσα περισσότερα μπορείτε.
6.) Τώρα που έχετε τον κατάλογό σας μπροστά σας, ίσως σκεφτείτε λύσεις ή τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ρυθμίσετε αυτές τις καταστάσεις.
Για παράδειγμα, εάν δεν αισθάνεστε ήρεμοι όταν αντιμετωπίζετε αλλαγές ίσως μπορείτε να ανακουφίσετε το άγχος σας παραμένοντας παρόντες στη στιγμή. Ίσως μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε περισσότερη σταθερότητα, όπως κάποια ρουτίνα ή δομή.
Μην ανησυχείτε αν δεν μπορείτε να βρείτε μια λύση για όλα. Αρχικά, έστω και οι λύσεις για λίγα από αυτά είναι αρκετές, η κύρια ιδέα είναι να τα αναγνωρίσετε.
7.) Τώρα σκεφτείτε τι σας κάνει να αισθάνεστε ήρεμοι ή σας κάνει να νιώθετε όπως αληθινά επιθυμείτε. Κάντε μια λίστα με όλα τα πράγματα που κάνετε ή πιστεύετε ότι σας κάνουν να αισθάνεστε με αυτόν τον τρόπο.
Για παράδειγμα, αισθάνομαι ήρεμος όταν …
Διαλογίζομαι
Είμαι με τα αγαπημένα μου πρόσωπα
Και ούτω καθεξής…
Και πάλι, επικεντρωθείτε και σκεφτείτε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα.
8.) Κοιτάζοντας τον κατάλογό σας μπροστά σας, βρείτε έναν τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φέρετε περισσότερες από αυτές τις ενέργειες ή τα συναισθήματα στην καθημερινή σας ζωή. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να τα κάνετε μέρος της ρουτίνας σας ή πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτά.
Η κύρια ιδέα είναι να συνειδητοποιήσετε τα πράγματα που κάνετε, τα οποία ευθυγραμμίζονται με το πώς αισθάνεστε αληθινά αλλά και ποια πράγματα δεν ευθυγραμμίζονται με τις αληθινές σας επιθυμίες.
9.) Τώρα ορίστε μια νέα πρόθεση για τους επόμενους μήνες. Αν θέλετε, μπορείτε να ορίσετε περισσότερες από μία προθέσεις. Για παράδειγμα:
«Η πρόθεσή μου για το υπόλοιπο της χρονιάς είναι να διαλογίζομαι καθημερινά για 20 λεπτά, ώστε να μπορώ να φέρω περισσότερη ήρεμη ενέργεια στη ζωή μου».
10.) Μόλις έχετε ορίσει την πρόθεσή σας, κλείστε τα μάτια σας και τοποθετήστε το χέρι σας στο κέντρο του στήθους σας, στο τσάκρα της καρδιάς σας. Επαναλάβετε την πρόθεσή σας νοητά. Απλά επιτρέψτε στον εαυτό σας να το νιώσει. Ζητήστε από το Σύμπαν να σας καθοδηγήσει και εμπιστευτείτε ότι θα λάβετε τα σημάδια και τα μηνύματα που χρειάζεστε.
11.) Μόλις αισθανθείτε την πρόθεση στην καρδιά σας, σβήστε το ρεσώ σας και φανταστείτε ότι η πρόθεσή σας στέλνεται και ταξιδεύει προς τους Ουρανούς.

πηγή: omorfizoi.gr

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...