Διαβατός Ημαθίας

Ένα παράξενο ινδικό χωριό γεμάτο δίδυμα...


Διαβατός...
Κοντά στην πόλη Μαλαπουράμ στην περιοχή της Κεράλα (Ινδία), υπάρχει το Kodinhi, ένα χωριό με περίπου 2000 οικογένειες που δεν φαίνεται να διαφέρει πολύ από τα άλλα μικρά αστικά κέντρα της περιοχής.
Ωστόσο, εάν κοιτάξεις πιο προσεκτικά, μπορείς να δεις κάτι πραγματικά ασυνήθιστο. Περπατώντας στους δρόμους έχεις την αίσθηση ότι βλέπεις τους κατοίκους διπλούς… Η ιδιαιτερότητα που κάνει αυτό το χωριό μοναδικό, είναι ότι υπάρχουν παντού δίδυμα!
Στην πραγματικότητα, το Kodinhi έχει την ιδιαιτερότητα να έχει το μέρος με τα περισσότερα δίδυμα στον κόσμο. Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει από ένα ζευγάρι δίδυμα. Σε 3000 κατοίκους υπάρχουν περίπου 310 ζευγάρια δίδυμων και 42 δίδυμες γεννήσεις ανά 1000, έναντι του μέσου όρου που είναι 1 στις 1000 στον υπόλοιπο κόσμο, ένα πραγματικά απίστευτο στατιστικό στοιχείο. Για να το πούμε πιο απλά, το χωριό έχει έξι φορές περισσότερες γεννήσεις διδύμων από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Μερικά από τα δίδυμα του Kodinhi

Ο Δρ Krishnan Sribiju, ένας τοπικός γιατρός, που έχει αφιερώσει πολύ χρόνο για να μελετήσει αυτό το παράξενο φαινόμενο, από τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις έρευνες, μπορεί να ειπωθεί ότι ο αριθμός των δίδυμων μερών στο Kodinhi αυξάνεται συνεχώς. Αυτό που είναι ακόμη πιο παράξενο και τονίζει ο Sribiju είναι ότι στην Ασία, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, υπάρχουν λιγότερα δίδυμα, έτσι το φαινόμενο που συμβαίνει σε αυτό το ινδικό χωριό είναι ακόμη πιο περίεργο. Λέγεται ότι ασυνήθιστα υψηλός αριθμός διδύμων άρχισε να γεννιέται στην δεκαετία του 1930 όταν καταχωρήθηκαν τα πρώτα πολλαπλά δίδυμα και από τότε αυξάνεται συνεχώς.
Ακόμα και σήμερα οι αιτίες αυτού του καταπληκτικού φαινομένου παραμένουν ανεξήγητες. Πολλοί ερευνητές έχουν διερευνήσει τους γενετικούς, βιολογικούς, μοριακούς, κληρονομικούς και κλιματολογικούς παράγοντες, αλλά ακόμη και σήμερα αυτό το αίνιγμα δεν έχει λύση. Πολλές υποθέσεις έχουν γίνει: από τα τρόφιμα που τρώνε, σε κάτι που υπάρχει στο νερό, σε γονίδια που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά… Αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει ακόμα να καθορίσει επακριβώς τον παράγοντα της ενεργοποίησης αυτής της «επιδημίας» των δίδυμων.
Αν τύχει ποτέ να ταξιδέψετε στο Kodinhi, μην ξαφνιαστείτε εάν οι κάτοικοι δεν φαίνονται πολύ διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, είναι απλά ένα από τα πολλά ανεξήγητα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο και τη φύση.

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

> Χρώματα σε σπρέι από τον Διαβατινό μπογιατζή...

Φανταστικές Διαβατινές Γλάστρες από τσιμεντόλιθους...