Διαβατός Ημαθίας

Καλοκαίρι και σπορ για υγεία, ευεξία, ψυχαγωγία...


Διαβατός...
Με το καλοκαίρι να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και την γενικότερη καθημερινότητα να χαμηλώνει ρυθμούς και να προσφέρει περισσότερο, διαθέσιμο  ελεύθερο χρόνο δημιουργείται η επιθυμία για δημιουργική κάλυψη του κενού χρόνου αλλά και για την δημιουργία του επιθυμητού καλοκαιρινού σώματος.

Παρακάτω προσφέρονται διάφορες εναλλακτικές στην καθιερωμένη χαλάρωση των λουόμενων στις παραλίες:

Καταδύσεις: Οι καταδύσεις αποτελούν απόλυτα καλοκαιρινό σπορ- χόμπι που προσελκύει την προσοχή αντρών και γυναικών τα τελευταία χρόνια. Πέρα από το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που δημιουργούν, συνδυάζουν ευλυγισία ενδυνάμωση και τεχνική. Βοηθάει το μυαλό να «ξεφεύγει» από τις επερχόμενες ζέστες και το σώμα να «σφίξει» καθώς αποτελεί ιδανική άσκηση.

Scuba diving: Το συγκεκριμένο σπορ είναι το καταλληλότερο για τους λάτρεις της θάλασσας και για όσους ενδιαφέρονται λίγο παραπάνω να εξερευνήσουν τον βυθό παρά την επιφάνεια. Κάτων από την επιφάνεια ο κόσμος και ο χρόνος φαντάζει να σταματά και αποτελεί μία μοναδική εμπειρία. Φυσικά μπορεί να φαίνεται μία τρομακτική και επικίνδυνη κατά περιπτώσεις εμπειρία αλά οπωσδήποτε αξίζει μια δοκιμή.

Beach volley: Για όσους ενδιαφέρονται να συνδυάζουν τις βουτιές στη θάλασσα, το μαύρισμα που προσφέρει ο καλοκαιρινός ήλιος και την γυμναστική το beach volley αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές. Το συγκεκριμένο άθλημα είναι διασκεδαστικό, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει έντονη γυμναστική και σωματική σύσφιξη. Και φυσικά δεν χρειάζεται κανενός είδους προετοιμασία και εκμάθηση  και είναι η φθηνότερη επιλογή για καλοκαιρινή άσκηση.

Ιππασία: Το «αριστοκρατικό» αυτό άθλημα έχει παραπάνω από την αναμενόμενη απήχηση στην χώρα μας με ιππικούς ομίλους να ιδρύονται στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Είναι γνωστά τα οφέλη της ιππασίας για το σώμα καθώς απαιτεί σύσφιξη και συνεργασία της πλειονότητας των μυών του σώματος. Ταυτόχρονα  είναι κατάλληλο για τους καύσωνες του καλοκαιριού με την απόδραση από την πόλη σε ειδυλλιακά τοπία της εξοχής, όπου εντοπίζονται οι περισσότεροι ιππικοί όμιλοι.


Ορειβασία: Άλλη μία καλή εναλλακτική είναι η ορειβασία ή και η πεζοπορία. Μπορεί να σε απομακρύνει από την θάλασσα και τον επιθυμητό μαύρισμα αλλά ακριβώς εκεί έγκειται η ιδιαιτερότητα του. Προσφέρει δροσιά στις δύσκολες μέρες του καλοκαιριού, όπου ο ήλιος και οι ζέστες φτάνουν στα ζενίθ τους και διαφυγή από τη καυτή άσφαλτο των πόλεων αλλά και τη πολυκοσμία των θαλασσών.

Κολύμπι: Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το κολύμπι από τη λίστα αυτή. Χαρακτηρίζεται από πολλούς, και όχι άδικα, μία από τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες ασκήσεις, οπότε το καλοκαίρι κατά το οποίο η θάλασσα παίρνει τη θέση της πισίνας και των κολυμβητηρίων αποτελεί την ιδανικότερη εποχή για αυτού του είδους την άσκηση. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί ένα χαλαρωτικό χόμπι και προσφέρει δροσιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Ο Σεφ του Διαβατού μας δείχνει δροσιστικές ιδέες με ένα....Καρπούζι

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

Αρβελέρ: Γιατί ο τάφος στη Βεργίνα είναι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και Όχι του Φιλίππου..

9 Οικονομικοί Τρόποι για να Φέρετε το Νησί στο Καθιστικό σας!

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;