Διαβατός Ημαθίας

Τι ισχύει για τα σνακ στην διάρκεια της δίαιτας;


Διαβατός...

Από την Ελένη Ηλιάκη
Αναπόσπαστο μέρος της διατροφικής μας καθημερινότητας είναι τα σνακ.
Ωστόσο, κατά καιρούς, πολλοί είναι οι ειδικοί που έχουν υποστηρίξει πως τα σνακ στη δίαιτα δεν βοηθούν, αφού τα τελευταία σαμποτάρουν την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος.


Η επιστήμονας τροφίμων και διατροφής Ελένη Ηλιάκη δίνει τη δική της απάντηση στο κατά πόσο ένα σνακ μπορεί να σε ωφελήσει ή όχι στη διαδικασία της δίαιτας.

Σνακ στη δίαιτα: Τα υπέρ και κατά των ενδιάμεσων μικρών γευμάτων
Τα σνακ θεωρούνται απαραίτητο βήμα της καθημερινής μας διατροφής, αφού η κατανάλωσή τους σε αποτρέπει από το να πεινάσεις πολύ και από το να οδηγηθείς στο πρόχειρο φαγητό αλλά και μεγάλες ποσότητες στα κυρίως γεύματα.

Παρόλο που το σνακ μπορεί να σε κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα σου, όταν καταναλώνεται χωρίς να πεινάς, μπορεί να σε οδηγήσει σε υπερφόρτωση θερμίδων και αίσθηση φουσκώματος, υποστηρίζει στον αντίποδα άλλη μερίδα ειδικών.

Τι ισχύει τελικά για τα σνακ; Βοηθούν ή όχι στην απώλεια βάρους;
«Με πολύ απλά λόγια, για να χάσεις βάρος πρέπει να προσλάβεις λιγότερες θερμίδες από όσες χρειάζεται το σώμα σου. Και μπορεί αυτό να σημαίνει περιορισμό των θερμίδων, όμως δε σημαίνει παράληψη των σνακ. Το να τρως το σωστό είδος σνακ (με λίγες θερμίδες και πρωτεΐνη) μπορεί να γίνει ένα «όπλο» σου στη δίαιτα, ενώ παράλληλα, σε βοηθά να διατηρείς τα επίπεδα ενέργειας σταθερά και να έχεις περισσότερες ευκαιρίες μέσα στη μέρα να προσλάβεις θρεπτικά συστατικά», αναφέρει η Ελένη Ελιάκη.

2 tips από την ειδικό για την κατανάλωσή των σνακ:
-Η σωστή ώρα για το σνακ: Τέσσερις ώρες είναι το μεγαλύτερο διάστημα που μπορείς να αφήσεις ανάμεσα σε δύο γεύματα. Αν δεν καταναλώσεις κάτι για περισσότερες ώρες, κινδυνεύεις να φας μεγαλύτερες ποσότητες αλλά και να καταστρέψεις τα ισορροπημένα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου.

-Περιόρισε τα σνακ σου έως δύο ημερησίως, ενώ φρόντισε να μην ξεπερνούν τις 200 θερμίδες και να περιέχουν σίγουρα πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.

Πηγή

Previous Post
« Prev Post
Next Post
Next Post »

Διαβάστε ακόμα...

Γιατί να Βάλετε ένα Γιασεμί στην Κρεβατοκάμαρά σας

Όμορφες ιδέες για Γλάστρες και Ζαρντινιέρες από τον Διαβατινό Κηπουρό..

> Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά...

Το Βατικανό ετοιμάζεται για την άφιξη... UFO;...

> Τρόπος για να φτιάξουμε τα δικά μας "ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ" από απλά ξύλα..

Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας...

Γνωρίζετε αυτόν τον Παράδεισος στην Ημαθία;